Rīgas bāriņtiesas vadītājs deputātiem nespēj paskaidrot padoto atlūgumu iemeslus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rīgas bāriņtiesas priekšsēdētājs Aivars Krasnogolovs
Rīgas bāriņtiesas priekšsēdētājs Aivars Krasnogolovs Foto: Ieva Makare/LETA

Rīgas bāriņtiesas priekšsēdētājs Aivars Krasnogolovs trešdien pašvaldības deputātiem nespēja paskaidrot divu savu padoto atlūgumu iemeslus, norādot, ka darbiniekus prombūtnes laikā netraucē.

Dome trešdien apstiprināja bāriņtiesas locekļa pilnvaras trim darbiniekiem, vienlaikus no darba atbrīvojot arī divus citus ierēdņus. Krasnogolovs deputātiem skaidroja, ka vienam no darbiniekiem tiek pagarināts pilnvaru termiņš, bet divi darba attiecības ar iestādi uzsāks atkārtoti.

Deputāte Linda Ozola (JKP) taujāja, kādēļ divi darbinieki izvēlējušies atstāt darbu bāriņtiesā. Krasnogolovs atbildēja, ka nezinot, jo viens darbinieks atlūgumu iesniedzis kamēr ilgstoši atradies darbnespējā, bet otrs - kamēr bijis atvaļinājumā. "Es cienu savus darbiniekus un prombūtnes laikā viņus netraucēju, tādēļ nezinu viņu aiziešanas iemeslus," sacīja Krasnogolovs.

Ozola gan neslēpa izbrīnu par šādu priekšsēdētāja attieksmi un atkārtoti jautāja, vai tiešām nav bijis iespējas šos darbiniekus līdz šim satikt, uz ko saņēma noraidošu atbildi.

Pārsteigumu par Krasnogolova atbildi neslēpa arī deputāte Juta Strīķe (JKP), jautājot, vai viņš ir dzirdējis kāpēc izdomāti telefoni. "Varbūt šis atlūgums ir kliedziens pēc tā, lai ar viņiem kāds parunātu. Bieži vien, uzrunājot darbiniekus, aiziešanas iemeslus var atrisināt," teica Strīķe.

Krasnogolovs gan nostāju nemainīja un sacīja, ka darbiniekus prombūtnes laikā netraucējot. Vienlaikus viņš atklāja, ka konkrētie cilvēku darbu bāriņtiesā atstājot jau otro reizi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu