Monako aizturēts krievu miljardieris Dmitrijs Riboļovļevs (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Otrdien, 6.novembrī, pēc Monako prokuratūras rīkojuma ticis aizturēts krievu miljardieris Dmitrijs Riboļovļevs, vēsta portāls "Meduza". Viņš aizturēts saistībā ar izmeklēšanu par korupciju.

Policija pārmeklējusi Riboļovļeva grezno rezidenci Monako, ziņo laikraksts "Le Monde".

Patlaban notiek izmeklēšana par to, vai futbola kluba "AS Monaco" īpašnieks Riboļovļevs mēģinājis iespaidot varasiestādes, lai panāktu viņam labvēlīgu lēmumu ilgajā strīdā ar šveiciešu mākslas darbu tirgotāju Īvu Buvjē.

Riboļovļevs apgalvo, ka Buvjē no viņa esot izkrāpis vienu miljardu dolāru, desmit gadu laikā pieprasot pārāk augstu cenu par 38 mākslas darbiem. Buvjē noliedz apsūdzības, ko Riboļovļevs pret viņu vērsis Monako, Singapūras un Šveices tiesās, norāda "The Guardian".

Monako prokuratūra apstiprinājusi, ka notikusi ar izmeklēšanu saistīta operācija, taču atteicās komentēt, vai Riboļovļevs tiek pratināts.

Riboļovļevs savu bagātību sapelnīja, darbojoties mēslojuma ražošanas industrijā. 2008.gadā viņš par nepilniem 100 miljoniem dolāru no pašreizējā ASV prezidenta Donalda Trampa iegādājās nekustamo īpašumu Palmbīčā.

Riboļovļevs laikā no 2003. līdz 2014.gadam no Buvjē iegādājās 38 vērtīgus mākslas darbus par vairāk nekā diviem miljardiem ASV dolāru. 

2017.gadā Riboļovļevs ar izsoļu nama "Christie's" starpniecību pārdeva Leonardo da Vinči darbu "Salvator Mundi" ("Pasaules glābējs") par 450 miljoniem dolāru, sasniedzot jaunu rekordu par dārgāko jebkad izsolīto gleznu.

Riboļovļevs iesūdzējis tiesā izsoļu namu "Sotheby's" apgalvojot, ka tas palīdzējis Buvjē viņu apkrāpt. "Sotheby's" apsūdzības raksturojis kā "izmisīgas" un nepamatotas.

Riboļovļevs ir starp bagātākajiem cilvēkiem Krievijā. Biznesa žurnāla "Forbes" 2018.gada Krievijas bagātāko cilvēku topā viņš ieņēma 18.vietu. Izdevums aprēķinājis, ka Riboļovļeva turība ir apmēram 6,8 miljardi dolāru.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu