Maigs tualetes papīrs, džins, sēru tērps, savas asinis jeb lietas, bez kurām karaliene neceļos

Interesanti!
Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas karaliene Elizabete II savas valdīšanas laikā ir veikusi 271 ārvalstu ceļojumu, kas ir miljoniem kilometru apkārt visai pasaulei. 

Visgarākais ceļojums Viņas Augstībai Elizabetei II ir bijis 1953. gadā - 43999 km, bet ceļojums, kad karaliene paviesojusies visvairāk valstīs, - 1970. gadā, raksta Telegraph. Vidēji karaliene ceļo 7 reizes gadā, bet desmit gadu laikā Elizabete II lidojusi ir 73 ceļojumos. 

Tādai ceļotājai noteikti ir savi knifiņi, ko viņa ievēros, dodoties kārtējā avioceļojumā. Uzzini, bez kurām lietām viņa nekāps lidmašīnā. 

Koferus nemaina 70 gadus

Viņas Augstība aizvien savu ceļojumu bagāžu uztic leģendārajam luksusa zīmolam "Globe-Trotter", ko reiz izmantojis arī Vinstons Čērčils.

Protams, karalienei piestāv labs zīmols, bet vai spējat iedomāties, ka to nepieviļat visus 70 valdīšanas gadus?

Jā, karaliene 1947. gadā savā medusmēnesī devās ar šīs firmas koferiem. Starp citu, šos koferus varam redzēt arī Džeimsam Bondam filmā "Spectre", un tos iemīļojis ir arī Kembridžas hercogu pāris. 

Foto: Reuters/ScanPix

Sēru apģērbs

Domāsiet, kuram gan līdzi ceļojumos nav kaut kas melns, kas piestāv visam. Tomēr - te slēpjas kāds skumjš stāsts. Kad karalienes mīļotais tēvs Džordžs VI negaidīti nomira (1952. gadā), Elizabete II ar vīru, princi Filipu atradās Kenijā. Protams, viņai nebija ienācis prātā koferī ielikt sērām atbilstošu apģērbu.

Atgriežoties Elizabete nevarēja izkāpt no lidmašīnas, tērpusies sēru drānās, ko aizvien nespēj sev piedot. Kopš tā laika visiem karaliskās ģimenes pārstāvjiem, kaut kur lidojot, līdzi jāņem sēru tērps. 

Foto: AFP/SCANPIX

Iemīļotais džins

Izrādās, ka karaliene katru dienu patērē 4 dažādus alkoholiskos dzērienus. Kā raksta "Independent", pirmkārt pirms pusdienām tas ir viņas iemīļotais džins ar "Dubonet", ledu un citrona šķēli. Pusdienās karaliene bauda vīnu, launagā sausu Martini, bet dienu viņa nobeidz ar glāzi īsta šampanieša.

Visi dzērieni ir ceļojumos sagādājami, bet par īstu džinu VA šaubās un ved to visur līdzi. 

Foto: AFP/SCANPIX

Pēcpusdienas tēja

Karaliene Elizabete ir īsta britu lēdija, kas pēcpusdienās bauda tēju un uzkodas. Pat ja tajā laikā viņa atrodas augstu debesīs - viņa vēlas baudīt savu pēcpusdienas tēju. 

Foto: PA/Scanpix

Savs tualetes papīrs

Kā izrādās, karaliskajai ģimenei ir savs zīmols, kam viņi uztic tualetes papīra ražošanu. Protams, tas ir noslēpums, kas tas ir par zīmolu!

Foto: PA/Scanpix

Rotaslietas ar kodiem

Pat ja esat pārdomājis visu savu ceļojumu garderobi, gan jau jums neliktos svarīgi numurēt tērpus. Karalienei Elizabetei II gan tas jādara, jo dienā ieplānoti vismaz trīs tērpi. Pirms ceļojuma šai tērpu un rotaslietu sanumurēšanai ir neskaitāmas pārbaudes, lai galamērķī nebūtu aizķeršanās. Vai karaliene galā gaida bagāžu? Nē, tā tiek izņemta zibenīgi, pirms VA dodas uz izeju. Karaliene nedrīkst gaidīt!

Foto: PA/Scanpix

Karalienes svīta

Karalienes Elizabetes II ceļojuma svīta ir 34 cilvēki. Tie nav tikai sulaiņi un ģērbēji, bet arī vairāki sekretāri, juristi, preses dienesta cilvēki u.c. ar vizīti saistīti profesionāļi.

Foto: AFP/SCANPIX

Ziepes 

Jā, karaliene ceļo ar savām iemīļotajām ziepēm ar priežu un eikaliptu aromātu. 

Asinis

Ar šo paciņu laikam karaliene neizietu drošības pārbaudi lidostā. Lieta tāda, ka visi karaliskās ģimenes pārstāvji ceļo kopā ar saviem asins paraugiem. Tas, ja notiek nelaime un pie rokas ir pirmā palīdzība, kamēr tiek rasta alternatīva. 

Foto: Reuters/ScanPix
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu