Monako policijas amatpersonām izvirzītas apsūdzības Krievijas miljardiera Ribolovļeva lietā

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Trīs augsta ranga Monako policijas amatpersonām izvirzītas apsūdzības par ietekmes ļaunprātīgu izmantošanu korupcijas lietā, kas saistīta ar Krievijas miljardieri Dmitriju Ribolovļevu, piektdien paziņojusi Monako prokuratūra.

Ceturtdien prokuratūra izvirzīja apsūdzības Ribolovļevam, Monako bijušajam tieslietu ministram Filipam Narmino un Ribolovļeva advokātei Tatjanai Beršedai.

Arī Narmino sievai un dēlam draud apsūdzības sazvērestībā.

Narmino, kurš pagājušajā gadā šīs lietas dēļ bija spiests atkāpties no ministra amata, tiek turēts aizdomās par ietekmes ļaunprātīgu izmantošanu un kukuļu pieņemšanu, paziņoja prokuratūra. Arī Ribolovļevs, kurš tika nopratināts šonedēļ, apsūdzēts par ietekmes ļaunprātīgu izmantošanu un korupciju.

Paplašinot izmeklēšanu, apsūdzības par ietekmes ļaunprātīgu izmantošanu izvirzītas arī Monako kriminālpolicijas izmeklēšanas nodaļas vadītājam Kristofam Ažē, viņa vietniekam Patrikam Fusari un atvaļinātajam policijas priekšniekam Režisam Aso. Viņiem visticamāk tiks izvirzītas arī apsūdzības par kukuļu pieņemšanu.

Ribolovļevs kopš 2015.gada iesaistīts juridiskā cīņā ar šveiciešu mākslas darbu tirgotāju Īvu Buvjē, kuru Ribolovļevs apsūdzējis miljoniem dolāru izkrāpšanā mākslas darbu tirdzniecības darījumos.

Taču policija tagad uzskata, ka viņš varētu būt izmantojis nelegālus līdzekļus, lai iegūtu Monako amatpersonu atbalstu savu mērķu realizēšanai.

Lieta par ietekmēšanu un korupciju tika sākta pēc tam, kad Beršeda, kura kārtoja jautājumus ar Monako Tieslietu ministrijas amatpersonām, nosūtīja prokuratūrai telefonsarunu ierakstus, lai atbalstītu apsūdzības Buvjē.

Tiesnesis pēc tam pieprasīja Beršedai nodot viņas mobilo telefonu, pateicoties kuram varasiestādes atklāja kompromitējošus materiālus par slepenu norunu starp Ribolovļevu un augsta ranga Monako amatpersonām, tostarp Narmino.

Ribolovļeva advokāti apstrīdējuši Beršedas telefona konfiscēšanu, apgalvojot, ka tā saturu aizsargā klienta un advokāta saziņas konfidencialitāte.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu