Gerhards pieprasījis Ušakovam sniegt skaidrojumu par NĪN atlaižu jautājuma neskatīšanu sēdēs (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kaspars Gerhards
Kaspars Gerhards Foto: Edijs Pālens/LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK) pieprasījis Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam (S) sniegt skaidrojumu jautājumā par nekustamā īpašuma atvieglojumiem Rīgā izņemšanu no komitejas darba kārtības, kā arī par ārkārtas domes sēdes pārtraukšanu uz nenoteiktu laiku.

Kā skaidro Gerharda preses sekretāre Santa Vaļuma, skaidrojums pieprasīts pamatojoties uz saņemto iesniegumu no Rīgas domes "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK frakcijas, kurā norādīts uz iespējamo domes komiteju un sēžu kārtības neatbilstību normatīvo aktu prasībām.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija norāda, ka, izvērtējot iesniegumā minēto informāciju kopsakarā ar Latvijā spēkā esošo normatīvajos aktos ietverto regulējumu, ir secināts, ka normatīvie akti nepilnvaro mēru grozīt izsludināto komitejas darba kārtību vienpersoniski.

Vienlaikus VARAM uzsver, ka atbilstoši likumam "Par pašvaldībām", domes darba organizāciju nosaka attiecīgās pašvaldības nolikums, kas izstrādāts saskaņā ar šo likumu. "Ne pašvaldības dome, ne cita pašvaldības institūcija vai amatpersona nav tiesīga pārsniegt savas kompetences ietvarus un rīkoties neatbilstoši likumā un nolikumā noteiktajam. Domes priekšsēdētājs ir atbildīgs gan par ārējo, gan iekšējo normatīvo aktu ievērošanu, atbilstošu domes sēžu norisi, gan par tiesiskas domes darbības nodrošināšanu kopumā," pauž ministrijas pārstāve.

Ušakovam paskaidrojumi jāiesniedz septiņu dienu laikā no brīža, kad saņemts ministra pieprasījums.

Kā ziņots, partijas "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK Rīgas domes frakcija vērsusies pie Gerhards ar lūgumu izvērtēt domes priekšsēdētāja Ušakova rīcību, no sēdes darba kārtības izslēdzot jautājumu par nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) atlaidēm.

Vienlaikus viņi lūdz izvērtēt, vai Ušakovs rīkojies tiesiski, "noraujot" arī ārkārtas sēdi, kas bija sasaukta, lai šo jautājumu atkal aktualizētu.

Frakcija uzskata, ka, "pazūdot" jautājumam no darba kārtības, kā arī "noraujot" Rīgas domes ārkārtas sēdi, Ušakovs ir pārkāpis gan likuma "Par pašvaldībām", gan Rīgas pilsētas pašvaldības nolikuma normas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu