Telefona lādētājs, kas tā arī neatstāj rozeti, – cik bīstami tas ir? (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Ikviens ir dzirdējis parunu, ka telefona “pārlādēšana” jeb ilgstošs uzlādes process ar jau pilnu bateriju var laika gaitā samazināt telefona baterijas efektivitāti. Taču kā ir ar pašu lādētāju, ja tas ir nemitīgi pieslēgts pie elektrības? Elektrodrošību skaidro žurnāls “Apartment Therapy”.

Varētu šķist, ka nemitīgi rozetē iesprausts telefona lādētājs piemet savu artavu elektrības rēķinam, taču tā nebūs taisnība. Telefona lādētāji patērē elektrību tikai darbībā, proti, kad notiek telefona vai kādas citas ierīces uzlāde.

Foto: Unsplash

Runājot par telefona lādētāja drošību – ja vads, kontaktdakša un tās korpuss nav bojāti, tie ir droši lietošanai un to atstāšana kontaktligzdā nekādus bojājumus nenodarīs. Visas ierīces, tostarp lādētājus, pārbauda ar īpašu drošības pārbaudes iekārtu, pirms tie nonāk tirdzniecībā, kas savukārt garantē drošību. Tomēr katra ierīce laika gaitā nolietojas un bojājas, tāpēc salauzta lādētāja atstāšana kontaktligzdā nebūs prāta darbs, tāpat bīstama ir bojāta rozete vai pagarinātājs.

Foto: Unsplash

Atšķirībā no telefona baterijas lādētājiem, kas nemitīgi atrodas kontaktligzdā, uzlādes efektivitāte laika gaitā nezudīs. Tomēr ņem vērā, ka viskvalitatīvākais un drošākais telefona lādētājs būs oriģinālā ierīce, kas nākusi komplektā ar telefonu vai planšeti pirkšanas brīdī. Lētie pakaļdarinājumi var būt samērā bīstami gan elektrodrošības ziņā, gan arī pasliktināt telefona vai kādas citas ierīces baterijas efektivitāti.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu