Ministre Čakša un arodorganizācijas vadītājs Rusanovs par krīzi NMPD (14)

Raidījums "Bez kompromisiem" ar Oļegu Ignatjevu
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Veselības ministre Anda Čakša pirmdien TVNET studijā tikās ar NMPD Rīgas reģiona arodorganizācijas vadītāju Genādiju Rusanovu, lai diskutētu par notiekošo medicīnas jomā Latvijā un krīzi NMPD. 

Atgādinām, ka piektdien, 9.novembrī, NMPD izlēma izsludināt ārkārtas medicīnisko situāciju dienesta Rīgas reģionālajā centrā saistībā ar to, ka mediķi lielos apmēros pamet darbu dienestā. Darbinieki nav apmierināti ar lielo slodzi un zemajām algām, kā arī neskaidrību par to, kādas izmaiņas mediķu atalgojumā gaidāmas nākamgad.

Premjerministrs Māris Kučinskis paziņojis, ka mediķu atalgojuma paaugstināšana ir politisks lēmums, un uzdevis patlaban sarunās par jaunās valdības veidošanu iesaistītajiem ministriem šo jautājumu aktualizēt, tiekoties ar partiju pārstāvjiem.

Anda Čakša cer, ka jaunā valdība izlems par labu papildus līdzekļu atvēlēšanai - jo īpaši tāpēc, ka priekšvēlēšanu periodā solīja, ka mediķu atalgojuma jautājums būšot viena no viņu prioritātēm.

TVNET studijā Anda Čakša pastāstīs, kāda ir medicīnas jomā valdošā situācija. Diskusijā piedalīsies arī NMPD Rīgas reģiona arodorganizācijas vadītājs Genādijs Rusanovs.

Videotranslācijas sākums - plkst.17.00.

Visas "Bez kompromisiem" pārraides skaties šeit. Pagājušajā nedēļā pie Oļega Ignatjeva viesojās eksprezidents Valdis Zatlers, premjerministra amata kandidāts Artis Pabriks un politologs Juris Rozenvalds.

Oļegs Ignatjevs ir pazīstams latviešu televīzijas žurnālists. Viņš vadījis ziņu pārraides un diskusijas telekanālos TV5 un LTV7. Ignatjevs saņēmis Latvijas Žurnālistu asociācijas balvu.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu