Gandrīz divas trešdaļas Krievijas iedzīvotāju uzskata Putinu par atbildīgu par valsts problēmām (19)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

61% Krievijas iedzīvotāju uzskata, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir pilnībā atbildīgs par Krievijas problēmām, liecina Krievijas neatkarīgā sabiedriskās domas pētniecības uzņēmuma “Levadas centrs” veiktās iedzīvotāju aptaujas rezultāti.

22% respondentu pauduši viedokli, ka Putins par Krievijas nedienām ir atbildīgs vien daļēji.

Savukārt tikai 6% respondentu uzskata, ka visas Krievijas problēmas ir objektīvu apstākļu rezultāts, ziņo Lielbritānijas raidsabiedrības BBC krievu valodas versija.

Līdzīgā aptaujā pirms gada par pilnīgu Putina atbildību valsts problēmu sakarā izteicās 55% respondentu, bet 2016.gadā – 52%.

Levadas centra eksperti norāda, ka pēdējos gados valsts iedzīvotāji vairāk sākuši vainot Putinu Krievijā notiekošajā.

Iepriekš Putins tradicionāli atradies ārpus jebkādas atbildības un jebkādās valsts problēmās iedzīvotāji vainoja kādu citu, nevis prezidentu – visbiežāk valdību, Valsts domes deputātus un gubernatorus.

Šāda situācija vērojama kopš 2015.gada, kad sāka samazināties Krievijas iedzīvotāju reālie ieņēmumi.

Tajā pašā laikā Krievijā samazinās iedzīvotāju uzticība prezidentam.

Saskaņā ar septembrī veiktās Levadas centra aptaujas rezultātiem, uzticība Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam kritusies līdz 39%, kas ir zemākais kopš 2014.gada, pirms Krievija okupēja un anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, tādējādi veicinot strauju Putina popularitātes kāpumu sabiedrībā.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu