Vācijas Bundestāgs apstiprina 2019.gada budžetu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Angela Merkele.
Angela Merkele. Foto: EPA/Scanpix

Vācijas Bundestāgs piektdien apstiprinājis 2019.gada budžetu, kas paredz 356,4 miljardus eiro lielus izdevumus, tas ir, par gandrīz 13 miljardiem vairāk nekā šogad.

Par budžeta apstiprināšanu balsoja 366 parlamenta apakšpalātas deputāti, bet pret - 284.

Kancleres Angelas Merkeles vadītā koalīcijas valdība, kuras sastāvā ir viņas pārstāvētie kristīgie demokrāti (CDU), to Bavārijas māsaspartija - Kristīgi sociālā savienība (CSU) - un sociāldemokrāti (SPD), iecerējusi nākamgad palielināt izdevumus aizsardzībai, tā dēvētajai attīstības palīdzībai un sociālajām programmām.

Cita starpā budžets paredz strādājošo veselības apdrošināšanas iemaksu samazināšanu, kā arī pensiju un ģimenes pabalstu paaugstināšanu, tam kopumā atvēlot 9,8 miljardus eiro.

Vienlaikus paredzētas progresīvās nodokļu sistēmas likmju izmaiņas, lai kompensētu inflāciju.

Lai gan valdības izdevumi sasnieguši rekordaugstu līmeni, pateicoties lielajiem nodokļu ieņēmumiem, Vācijai jau sesto gadu pēc kārtas izdevies izvairīties no jaunu parādsaistību uzņemšanās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu