Tihuanas mērs izsludina humāno krīzi migrantu karavānas dēļ

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Migrantu pagaidu nometne Tihuanā
Migrantu pagaidu nometne Tihuanā Foto: AFP/SCANPIX

Meksikas ziemeļrietumu pilsētas Tihuanas mērs Huans Manuels Gastelums ir izsludinājis humāno krīzi šajā pierobežas pilsētā un piektdien paziņoja, ka lūdzis ANO palīdzību, lai tiktu galā ar gandrīz 5000 Centrālamerikas migrantiem no migrantu karavānas, kas ieradušies Tihuanā.

Mērs nāca klajā ar šiem izteikumiem laikā, kad Tihuanas pilsētas amatpersonas un brīvprātīgie kopīgi mēģina palīdzēt 4976 migrantiem, kas lielākoties apmetušies pašdarinātā patversmē sporta kompleksā pēc vairāk nekā mēnesi ilgā ceļa caur Meksiku.

ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija vairākas nedēļas ir vārdiski uzbrukusi šai migrantu karavānai, apgalvojot, ka tajā ir noziedznieki, bandīti un pat teroristi.

Pilsētas sociālo dienestu departamenta vadītājs Manuels Figeroa sacīja, ka pašvaldība sagādājusi migrantiem pārvietojamas tualetes un dušas, kā arī šampūnus un ziepes, tomēr ar to nepietiek.

"Federālās valdības prombūtnes, apātijas un vienaldzības dēļ mums ir jāvēršas pie tādām starptautiskām institūcijām kā ANO," teica Figeroa.

Mērs solīja neizmantot pilsētas līdzekļus šīs situācijas risināšanai. Viņa vadītā pašvaldība ceturtdien paziņoja, ka lūdz palīdzību ANO Humāno lietu koordinācijas birojam.

Migrantu karavāna, kas oktobra vidū devās ceļā no Hondurasas, pārsvarā tika labvēlīgi sagaidīta Meksikas pilsētās, kuras tā šķērsoja ceļā uz ASV robežu. Šajās pilsētās karavāna uzturējās ne ilgāk par divām naktīm, izņemot Mehiko, bet Tihuanā pie ASV robežas migrantiem varbūt nāksies pavadīt vairākus mēnešus, līdz viņus varēs pieņemt ASV imigrācijas dienesta amatpersonas.

Mērs kritizēja Meksikas federālo valdību, ka tā nav pietiekami nopietni uztvērusi Trampa ceturtdien izteiktos draudus slēgt ASV robežu ar Meksiku, ja viņa administrācija konstatētu, ka Meksika zaudējusi kontroli pār situāciju Tihuanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu