Pabriks brīdina par politiskās sistēmas ieslīgšanu haosā (14)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Saeimas deputāts Artis Pabriks piedalās partijas "Latvijas attīstībai" kongresā
Saeimas deputāts Artis Pabriks piedalās partijas "Latvijas attīstībai" kongresā Foto: Edijs Pālens / LETA

Nākošnedēļ ļoti lielā mērā izšķirsies, vai spēsim izveidot ilgtspējīgu valdību, vai arī alternatīva ir politiskās vides neskaidrība, iespējams, haoss, šodien apvienību "Attīstībai/Par!" (AP) veidojošās partijas "Latvijas attīstībai" kongresā sacīja AP Ministru prezidenta amata kandidāts Artis Pabriks.

Viņš norādīja, ka ir gatavs ar pilnu atbildību uzņemties Ministru prezidenta amatu, ja saņemtu Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa nomināciju šim postenim.

Politiķis atzina, ka valdības veidošanas process notiek sarežģītā politiskajā vidē. Reizē alternatīva - politiskās vides haoss – iespējams, varētu arī pārmesties uz visu valsti, brīdināja Pabriks.

Viņš akcentēja to, cik svarīgi ir ar cieņu izturēties pret politiskajiem partneriem un cik svarīgas ir demokrātiskās sistēmas institūcijas.

AP valdības vadītāja kandidāts arī sacīja, ka domā, ka tas cilvēks, kurš nākošajā nedēļā varētu tikt nominēts premjera amatam, iespējams, būs ar vienreizēju iespēju veidot Latvijas valdību. Reizē politiķis norādīja, ka pēc sarunām ar prezidentu ir jābūt skaidrībai par to, kas notiek ar kandidātiem, kas nesaņem nomināciju. Tas nepieciešams tāpēc, ka nevar turēt mūžīgi atvērtu izvēles iespēju šajā lietā, jo tas traucē formēt valdību, pauda Pabriks.

Kā ziņots, "Latvijas attīstībai" kongresā šodien notiks vadības vēlēšanas.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu