Tiešajā ēterā izceļas vētraina diskusija par "sniega krabju lietu" (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

28.novembra Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Tieša runa" izcēlās vētraina diskusija par tā saukto "sniega krabju lietu". Diskusijas dalībnieki, kuru starpā bija arī 13.Saeimas deputāts un partijas "KPV LV" pārstāvis Didzis Šmits, cits citu apvainoja melos un sazvērestībās. 

Bez Šmita diskusijā piedalījās arī Normunds Riekstiņš, Zemkopības ministrijas Zivsaimniecības departamenta direktors, Jānis Krastiņš, VAS «Latvijas Jūras administrācija» valdes priekšsēdētājs, Pēteris Pildegovičs, SIA «North Star Ltd» īpašnieks, Inārijs Voits, Nacionālās zvejniecības ražotāju organizācijas valdes priekšsēdētājs, un Sandra Dieziņa, žurnāliste («Latvijas Avīze»).

Diskusiju vadīja žurnālists Guntis Bojārs.

Sarunas dalībnieki apsprieda gan Latvijas krabju zvejas kuģa lietu, gan telekompānijas "TV3" veidoto sižetu, saskaņā ar kuru vismaz viens no vairākiem krabju zvejas uzņēmumiem, kurus lobēja jaunievēlētais Saeimas deputāts Didzis Šmits no partijas "KPV.LV", ir saistīts ar Krieviju, nevis Latvijas interesēm. 

Šmits pret viņu vērstos apgalvojumus noraida, skaidrojot, ka pret Latviju tiekot vērsta nomelnošanas kampaņa ar mērķi panākt, lai Latvija "krabjugeitā" netiek pie nozvejas tiesībām. 

Šmitam izcēlās asa diskusija ar Ināriju Voitu, Nacionālās zvejniecības ražotāju organizācijas valdes priekšsēdētāju, kurš uzskata, ka Šmita lobētā nozare nebūt nav tik valstij ienesīga un izdevīga, kā Šmits bija aprēķinājis. 

Uz to Šmits reaģēja asi, paužot, ka Voits jau gadiem atbalstot nelegālu nozveju Baltijas jūrā. 

Šmits norādīja, ka krabju nozveja nākotnē kļūs aizvien ienesīgāka. "Tuvāko desmit gadu laikā [sniega krabju nozvejas] vērtība gadā varētu sasniegt aptuveni miljardu eiro," viņš prognozēja. 

Spraigā diskusija nepalika nepamanīta arī Twitter lietotājiem.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu