Pievienotās vērtības nodokļa likumā plāno paredzēt darījumus ar vaučeriem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Saeima šodien nodeva izskatīšanai komisijās Finanšu ministrijas (FM) rosinātos grozījumus Pievienotās vērtības nodokļa likumā, tajā ietverot arī darījumus ar vaučeriem.

FM skaidroja, ka minētie grozījumi nepieciešami, lai pārņemtu Eiropas Savienības regulējumu darījumos ar vaučeriem un e-komercijas jomā.

Likuma izpratnē "vaučers" ir instruments, par ko pastāv pienākums pieņemt to kā atlīdzību vai daļēju atlīdzību par preču piegādi vai pakalpojumu sniegšanu, turklāt potenciālo piegādātāju vai sniedzēju identitātei ir jābūt norādītai vai nu uz paša instrumenta, vai ar to saistītos dokumentos.

"Vairāku mērķu vaučers" ir tāds vaučers, kam tā izdošanas brīdī nav zināma ne preču piegādes vieta, ne pakalpojumu sniegšanas vieta, kā arī maksājamā nodokļa apmērs.

Savukārt "viena mērķa vaučers" ir tāds vaučers, kam tā izdošanas brīdī ir zināma to preču piegādes vai to pakalpojumu sniegšanas vieta, uz ko vaučers attiecas, un nodoklis, kurš maksājams par šādām precēm vai pakalpojumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu