G7 ministri nosoda Krievijas uzbrukumu Ukrainas kuģiem (8)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Porošenko apmeklē militāro bāzi pie Ukrainas robežas ar Krieviju
Porošenko apmeklē militāro bāzi pie Ukrainas robežas ar Krieviju Foto: Reuters/ScanPix

G7 valstu ārlietu ministri nosodījuši Krieviju par Ukrainas kuģu sagrābšanu Kerčas šaurumā okupētās Krimas piekrastē, norādot, ka Krievijas militāra spēka pielietošana pret Ukrainu ir nepamatota.

Kopīgajā paziņojumā ASV, Francijas, Itālijas, Japānas, Kanādas, Lielbritānijas un Vācijas ministri aicināja ievērot savaldību un nepieļaut konflikta eskalāciju.

Ministri arī aicināja Krieviju atbrīvot sagūstītos Ukrainas jūrniekus un nodrošināt kuģu pārvietošanās brīvību Kerčas šaurumā.

Paziņojumā uzsvērts, ka G7 valstis nekad neatzīs Krimas aneksiju.

Melnajā jūrā notikušā konflikta dēļ ASV prezidents Donalds Tramps atcēlis sestdien G20 samita gaitā Buenosairesā plānoto divpusējo tikšanos ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Spriedze Krievijas un Ukrainas attiecībās pieaugusi kopš svētdienas, kad Krievijas bruņotie spēki Kerčas šaurumā sagrāba trīs Ukrainas jūras spēku kuģus, kas aizvesti uz Kerčas ostu Krievijas okupētajā Krimā. Sagūstītos 24 ukraiņu jūrniekus Krievija apcietinājusi uz diviem mēnešiem un nogādājusi Maskavā.

Ukrainas parlaments pirmdien atbalstīja prezidenta rīkojumu noteikt karastāvokli uz 30 dienām desmit pierobežas apgabalos. Karastāvoklis ļauj mobilizēt civiliedzīvotājus, kontrolēt medijus, ierobežot demonstrācijas un īstenot citus drošības pasākumus.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu