Šlesers: nestāvēju aiz "KPV" kampaņas (10)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Bijušais politiķis Ainārs Šlesers.
Bijušais politiķis Ainārs Šlesers. Foto: Edijs Pālens/LETA

Bijušais satiksmes ministrs, tagad uzņēmējs Ainārs Šlesers neatklāj, vai Aldis Gobzems (KPV LV) ir viņa favorīts Ministru prezidenta amatam. Taču Šlesers cer, ka Gobzems ieklausīsies speciālistos jautājumā par dzelzceļa elektrifikācijas projektu, svētdien vēsta LTV raidījums "De facto".

LTV intervēja Šleseru konferencē "Baltijas forums" pirms vairākām nedēļām, ņemot vērā, ka avīze "Dienas bizness", kuras izdevējs Jānis Maršāns vienlaikus strādā Šlesera dēlam piederošā uzņēmumā, ik pa laikam publicē viedokli par Gobzemu kā labāko izvēli premjera amatam.

Politiskie konkurenti gan pirms, gan pēc vēlēšanām Gobzema kandidatūru saistījuši ar Šlesera interesēm.

Šonedēļ Valsts prezidents Raimonds Vējonis uzticēja Gobzemam veidot valdību, pēc Jaunās konservatīvās partijas līdera Jāņa Bordāna nesekmīgā mēģinājuma to paveikt.

Vaicāts, vai nestāvēja aiz "KPV" vēlēšanu kampaņas, Šlesers atbild: "Nē, nestāvēju." Viņš sarunā ar "de facto" neatklāja, ko labprāt redzētu par valdības vadītāju.

Šlesers pauda, ka nepieciešams uzlabot attiecības ar Krieviju, jo abām valstīm divpusējo attiecību "praktiski nav". Turklāt Latvija neesot izmantojusi iespēju valsts jubilejā uzaicināt viesos visus kaimiņvalstu vadītājus, tostarp Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. "Lai aiziet uz operu, lai paskatās, ka viss ir labi," sacīja Šlesers.

Šlesers atteicās prognozēt, vai politiski tik sadrumstalotā Saeimā cerības nonākt valdībā ir mūžīgajai opozīcijas partijai "Saskaņa". "Nevaru atbildēt uz jūsu jautājumu, jo nepiedalos procesos, kas saistīti ar valdības veidošanu," paziņoja Šlesers.

Taujāts par Gobzema valdības deklarācijas projektā minēto ieceri apturēt dzelzceļa elektrifikācijas projektu, bijušais satiksmes ministrs izteicās, ka projekts ir jāīsteno, taču elektrificētā trase būtu jāpagarina no Šķirotavas stacijas līdz Rīgas ostai. Tur darbojas Šlesera ģimenei piederošā kompānija "Rīgas tirdzniecības osta".

"Es ceru, ka Latvija bez valdības nepaliks un Gobzema kungs ieklausīsies speciālistos. Es domāju, ka tā retorika, kas bija pirms vēlēšanām visdrīzāk tiks mainīta," sacīja Šlesers.

Gobzems negribēja "de facto" skaidrot, kurus savas deklarācijas punktus valdības sarunās "KPV" vēlas paturēt, aizbildinoties ar vēlmi vispirms uzklausīt potenciālos partnerus. Nedēļas nogalē kļuva skaidrs, ka "KPV" prioritātes ir subsīdiju pārskatīšana elektrības ražotājiem un zāļu cenu mazināšana. Elektrifikācijas atcelšana publiski vairs minēta netiek.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu