Pret Ķirsi ierosināta lieta par neslavas celšanu Ušakovam un Amerikam (27)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rīgas domes deputāts Vilnis Ķirsis.
Rīgas domes deputāts Vilnis Ķirsis. Foto: Paula Čurkste/LETA

Valsts policija pēc Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (S) iesnieguma sākusi resorisko pārbaudi par Rīgas domes deputāta Vilņa Ķirša (V) neslavas celšanu pret Ušakovu un vicemēru Andri Ameriku (GKR), kādā domes sēdē viņus nodēvējot par "korupcijas seju".

Ķirsis šodien žurnālistiem stāstīja, ka lieta ierosināta par 31. oktobra domes sēdes paustajiem izteikumiem, kad viņš komentēja situāciju par apkures pieslēgšanu Rīgā.

Ķirsis atgādināja, ka, viņaprāt, PS "Siltumserviss Rīga", kas no šā gada atbild par apkures nodrošināšanu Rīgā, pie sadarbības līguma ar SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" nonāca "ļoti savdabīgā, lai neteiktu aizdomīgā veidā". "Sākumā bija izsludināts iepirkums, kurā šķita, ka uzvarēs "Rīgas siltums", kas vairākus gadus bija šā pakalpojuma sniedzējs. Taču tad iepirkumu pēkšņi pārtrauca, un pēc laiciņa tika izsludināts cits konkurss, kuram "Rīgas siltums" it kā neatbilda tehnisku iemeslu dēļ," skaidroja Ķirsis, norādot, ka šāda situācija opozīcijai likusies aizdomīga, kā rezultātā piedāvāts izveidot komisiju, kas šos iepirkumus izvērtētu.

Toreiz koalīcija šo ideju noraidīja, un pret Ķirsi ierosināta lieta par izteikumiem, ko viņš paudis, izsakot motivācijas balsojumu.

Tajā Ķirsis sacīja, ka šis ir uzskatāms piemērs, kādā veidā rīdzinieki cieš "Saskaņas" politiskās korupcijas dēļ. "Vairāk nekā 20 000 rīdzinieku, sākoties šai apkures sezonai, ieraudzījuši rudeni ne tikai ārpus sava loga, bet arī rudens ienācis viņu mājās temperatūras izskatā, un tas ir noticis tieši vienas partijas korupcijas dēļ. Un, ja jautā, kāda ir korupcijas seja, tad katrā domes sēdē varam redzēt divas Rīgas domes korupcijas sejas. Kamēr viņas sauļojas uz jahtas Monako, rīdzinieki salst, un katru reizi, saņemot ziņu par salstošu rīdzinieku, viņi pieber ledus gabaliņu savam kokteilim un turpina svinēt dzīvi," toreiz sacīja Ķirsis.

Viņaprāt, iesniegumu iesniedzis vai nu vicemērs, vai mērs. Ķirsis gan sacīja, ka no saviem vārdiem atteikties neplānojot un joprojām uzskata "ka Rīgas dome ir pilna ar korupciju un pie visa vainojami Ameriks un Ušakovs."

"Iespējams, mērķis šādai rīcībai ir panākt, ka policija nodarbojas ar mazāk svarīgām lietām un neķer īstos noziedzniekus, tostarp Rīgas domē esošos. Protams, viens no galvenajiem mērķiem ir opozīcijas iebiedēšana, taču es neesmu nobijies, kā arī tas mani neapturēs kopā ar kolēģiem izgaismot domē notiekošo," sacīja Ķirsis un piebilda, ka atvainoties par saviem izteikumiem neplānojot.

Ušakovs žurnālistiem apstiprināja, ka vērsies pret Ķirsi policijā, jo deputāts esot melojis. "Ir lietas, ko drīkst un nedrīkst teikt publiski. Nedrīkst atklāti melot un teikt, ka es baudu dzīvi Monako, dzerot "Mohito", lai gan sava mūža laikā esmu tur bijis divas reizes. Kaut kādām robežām ir jābūt," skaidroja mērs.

Ušakovs noliedza, ka viņu būtu aizvainojis Ķirša teiktais par "korupcijas sejām". "Brīvā valstī var izmantot metaforas un citus mākslinieciskos izteiksmes līdzekļus. Taču savos izteikumos viņš neizmantoja vārdus "iespējams", ne "manuprāt", kas liecinātu, ka tas ir tikai viņa viedoklis, kas nozīmē, ka viņš publiski meloja," piebilda Rīgas domes priekšsēdētājs.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu