O, sarosieties – tas tuvojas! Jaunais "Cabaret" ir klāt!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Izbrīvējiet ceļu mūziķu maršam, solistu personībām, dejotāju volānu metriem un starmešu karstumam, jo tie vairs nav apturami, tie nāk ar jaunu jaudu, un decembrī jums būs krist šajā kārdinājumā. Jaunais "Cabaret O" ir klāt! 

Producentu grupai “Virus Art”  šis gads nav izņēmums un

pie jaunā projekta "Cabaret O" jau strādā ap 50 cilvēku liela mākslinieciskā un tehniskā personāla komanda, kas visi kopā veido notikumu, kurš gaida savu iznācienu šomēnes - decembrī.

Esot laika telpa, kurai piemīt tik spēcīga gravitācija, ka nekas, it neviens, pat gaisma no tās nespēj izkļūt. Tomēr pat vislielākajā tumsā cilvēks sāk izstarot gaismu, ja vien kaut reizi dzīvē izjutis O brīnuma garšu.

O ir par koncentrētu sākuma punktu. Kad putekļa lieluma čemodānā cenšamies ietūcīt visu sadzīvoto, lai ceļotu ārpus riņķa līnijas.

Ikreiz tuvojoties O pirms paņemtā apjoms paliek arvien mazāks, bet pēc aiznestā – nepanesami viegls.

O ir par brīnumu, kas pārvar pievilkšanās un gaismas ātruma likumus. Par bērna beznosacījuma zinātkāri un ticību pasaules kārtībai. Par pilnu tukšumu.

O ir par atplestām apaļacīm caur kurām sirds uz pasauli skatās un muti, caur kuru ar pasauli sarunājas. O ir ceļš cauri. Caurums. Caurvējš. O ir laiktelpa, kur vismaz divas pasaules satiekas un jaunas dzīvības gaismas ātrumā top.

Foto: Publicitātes foto

Cabaret “O” veidotāji:

  • Režisors – Viktors Runtulis
  • Producente – Sanita Tauriņa
  • Scenogrāfi – Kristaps Skulte, Maija Jansone
  • Tērpu māksliniece – Ilze Vītoliņa
  • Vadošā stiliste – Mairita Lamberte
  • Muzikālais vadītājs – Mārcis Auziņš
  • Solisti – Elza Rozentāle, Alise Haijima, Ralfs Eilands
  • Džeza orķestris – Mārcis Auziņš (ģitāra), Kristaps Vanadziņš (taustiņi), Rūdolfs Dankfelds (sitamie), Toms Poišs (bass), Māris Jēkabsons (pūšamie, sax), Matīss Runtulis (elektroniskā aranžija, DJ, ģitāra), Jurijs Savkins (vijole), Justīne Baulina (čells), Kārlis Bramanis (vijole, zāģis, DJ);
  • Iesildošā grupa – “.Rahu The Fool”
  • Horeogrāfi – Guntis Spridzāns, Dmitrijs Gaitjukevičs, Rūdolfs Gediņš, Elīna Lutce, Liene Grava, Jana Jacuka
  • Dejotāji – Olga Telnova, Jūlija Kobceva, Līga Kavace, Liene Grava, Maija Sukute, Guntis Spridzāns, Ģirts Bisenieks, Kārlis Božs
  • Cirkus mākslinieki – Aleksejs Smolovs un Laura Gorodko
  • Konferansjē – Mārtiņš Daugulis
  • Aktieri – Līga Sipjagina, Dzintars Krūmiņš, Gatis Cīrulis, Andris Apinis
  • Skaņu režija – Edmunds Liekniņš, Krišjānis Geidāns
  • Gaismu režija – Ivars Vācers (NA)

Programmā:

No 20.00 – ieeja pasākumā ( “Sporta 2” kvartāla zālē, ieeja no Hanzas ielas);

20.45 – 21.45 koncertiestudējuma “O” 1. daļa;

21.45 – 22.15 starpbrīdis;

22.15 – 23.15 koncertiestudējuma “O” 2. daļa;

23.15 – 3.00 vakara neformālā daļa - saviesīgas sarunas, DJ, dejas, foto stends. Visu pasākuma laiku darbojas bāri un viesmīļi apkalpo galdiņus.

Biļetes ir pieejamas 

Par Cabaret

Producentu grupa “Virus Art” ir producentu apvienība, kas jau 14 gadus skatītājiem piedāvā krāšņu koncertiestudējumu, ikreiz pārsteidzot ar ko nebijušu un jaunu. Izrādes forma ir guvusi terminu “koncertiestudējums”. Tā nav vienkārši izrāde ar starpbrīdi, bet vesels Cabaret noskaņās pavadīts vakars, kurš notiek īpaši veidotā teatralizētajā restorānā. Ir pārdomāta katra detaļa, darbība notiek vairākās dimensijās un skatītājs pat nepamana skatuves mākslinieku un apkalpojošā personāla sadarbību. Skatītājs jau no garderobes tiek ievests Cabaret pasaulē, kur aktieri un apkalpojošais personāls palīdz iejusties gaidāmajā vakara atmosfērā. Un tad, mirklī, kas atveras priekškars, viesi ir gatavi vērot uz skatuves notiekošo un paši iejusties izrādes darbībā.

  “Virus Art” mājas lapa

Producentu grupa “Virus Art” saglabā gan šo intīmo uzstāšanās formu, gan arī veido ļoti krāšņas un iespaidīgas kulminācijas, kurās tiek iesaistīti visi iestudējuma personāži. Šis būs četrpadsmitais projekta Cabaret gads un šo izrāžu sekotāji zina, ka šim iestudējumam nav nekāda sakara ar varietē vai banālu striptīzu. Tās ir emocijām bagātas un ļoti mākslinieciski augstvērtīgas izrādes, pie kuru veidošanas ir iesaistīti ļoti daudz cilvēku, kas katrs ir profesionālis savā jomā.

BILDES NO CITU GADU "CABARET" KONCERTA UZVEDUMIEM:

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu