Kukuļņemšanā apsūdzētajai Stabiņai izsniegta apsūdzība (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ģenerālprokuratūras Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors Arvis Miglāns izsniedzis apsūdzību bijušajai Rīgas domes amatpersonai Ārijai Stabiņai, kura pagājušajā nedēļā pēc vairāku gadu ilgušas slēpšanās nogādāta Latvijā.

Prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka aģentūrai LETA pastāstīja, ka apsūdzība personai ir uzrādīta un tagad turpinās pirmstiesas izmeklēšana, lai lietu nodotu tiesai. Prokurors Miglāns gan plašākus komentārus par apsūdzības būtību patlaban nesniegs.

Pēc vienošanās ar klienti plašākus komentārus nesniedza arī Stabiņas advokāte Līga Cīrule. Advokāte aģentūrai LETA teica, ka tagad prokuratūra devusi laiku, lai iepazītos ar apsūdzību un sagatavotu liecības.

Advokāte arī atklāja, ka tiesa pēc diviem mēnešiem varētu izvērtēt, vai Stabiņai nepieciešams turpināt piemērot apcietinājumu.

Advokāte arī apliecināja, ka par Stabiņas atbrīvošanu no apcietinājuma pirms vairākiem gadiem iemaksātā drošības nauda - 15 000 latu (21 343 eiro) automātiski ieskaitīta valsts kontā brīdī, kad bijušajai amatpersonai grozīja drošības līdzekli uz apcietinājumu.

Prokuratūra 2013.gada vasarā paziņoja, ka prokurors cēlis apsūdzību Stabiņai, saucot viņu pie kriminālatbildības pēc četriem Krimināllikuma pantiem. Viņa apsūdzēta par dokumentu viltošanas organizēšanu, par dienesta viltojumu mantkārīgā nolūkā, par nepatiesu ziņu norādīšanu valsts amatpersonas deklarācijā un par kukuļu pieņemšanu.

Apsūdzību Stabiņai bija lūdzis uzrādīt Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB). KNAB izmeklētājs Stabiņu rosināja saukt pie kriminālatbildības, jo uzskatīja, ka bijusī Dzīvokļu pārvaldes amatpersona, izmantojot starpniekus, iespējams, ilgstoši pieņēmusi kukuļus saistībā ar iesniegumu izskatīšanas organizēšanu un lēmumu pieņemšanu par pašvaldības dzīvokļu beztermiņa īres tiesību piešķiršanu.

Stabiņai jau pēc KNAB veiktās aizturēšanas bija piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, kuru vēlāk aizstāja ar minēto drošības naudu. Tāpat viņai aizliedza izbraukt no valsts, taču bijusī amatpersona pazuda un tiesa viņai atkal piemēroja apcietinājumu. Stabiņa šogad tika aizturēta Ēģiptē un pagājušajā nedēļā nogādāta Latvijā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu