Viena svešā valstī un "Tinder" randiņš: Jaunzēlandi satriec britu tūristes slepkavība

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

22 gadus vecā britu jauniete Greisa Milleina pēc ceļojuma uz Peru devās tālāk uz teju otru pasaules malu - Jaunzēlandi. Pēc augstskolas pabeigšanas viņa sāka gadu ilgu ceļojumu apkārt pasaulei, taču tas negaidīti aprāvās, kad viņa pēc ierašanās Jaunzēlandē pazuda. Pēdējoreiz Milleina tika redzēta kāda "vīriešu dzimuma pavadoņa" - domājams, aplikācijā "Tinder" iepazīta vīrieša - sabiedrībā, vēsta portāls "news.com.au".

Milleinas līķis tika atrasts svētdien Oklendas nomalē, apmēram 25 kilometru attālumā no jauniešu viesnīcas "CityLife", kur pēdējoreiz tika redzēta kopā ar vīrieti. Milleina pazuda 1.decembrī - dienu pirms 22. dzimšanas dienas.

Aizdomās par Milleinas slepkavību aizturēts 26 gadus vecs vīrietis, kurš pirmdien jau stājās tiesas priekšā. 

Policija uzskata, ka abi jaunieši iepriekš nebija pazīstami, taču nekomentēja medijos izskanējušās ziņas, ka viņi iepazinušies aplikācijā "Tinder". "Es iziešu satikties ar draugu," Milleina pirms pazušanas teica istabas biedriem viesnīcā. Draugiem rakstītajās ziņās viņa sacīja, ka dodas uz tikšanos ar puisi.

Milleina līdz pazušanai gandrīz ik dienas sazinājās ar ģimeni. Kad komunikācija pārtrūka, tuvinieki sāka satraukties. 

Foto: AP/Scanpix

Jaunietes tēvs Deivids Milleins ieradās Jaunzēlandē, lai palīdzētu izmeklētājiem. Piektdien viņš publiski lūdza atsaukties jebkuru, kura rīcībā ir informācija par viņa "jauko, sabiedrisko, jautro, ģimenisko meitu".

Svētdien izmeklētājs Skots Bīrds paziņoja, ka policistu atrastās mirstīgās atliekas vēl nav identificētas, bet ir pamats domāt, ka tās pieder Milleinai. "Līdz ar to Greisas meklējumi ir beigušies," viņš teica notikuma vietā sanākušajiem žurnālistiem. "Milleinu ģimenei šis ir nepanesams laiks, un mēs izsakām viņiem līdzjūtību."

Oklendas rajona tiesā kāds no zālē sēdošajiem uzkliedza apsūdzētā virzienā: "Smerdelis!" 

Lai arī policija vēl nav publicējusi autopsijas rezultātus, Bīrds norāda, ka jaunietes līķis bija "nesadalīts". Likumsargi paziņojuši, ka saistībā ar izmeklēšanu meklē lāpstu - domājams, ka tas ir slepkavības ierocis.

Tiesnesis sāka sēdi, vēršoties pie Milleinas ģimenes. "Mēs visi ceram, ka taisnība Greisas lietā tiks panākta godīgā un ātrā veidā un ka tas jums nesīs zināmu mieru," sacīja tiesnesis Evandželoss Tomass.

"Es jūtu milzīgas sāpes un kaunu, ka tas noticis mūsu valstī - vietā, kas lepojas ar savu viesmīlību," teica Jaunzēlandes premjerministre Džasinda Arderna.

"Jaunzēlandes vārdā gribu atvainoties Greisas ģimenei. Jūsu meitai šeit vajadzēja būt drošībā, bet tā nenotika, un es par to atvainojos."

Milleinas nāve satricinājusi Jaunzēlandi, kas tiek uzskatīta par ļoti drošu ceļojumu galamērķi. Valstī, kurā dzīvo nepilni pieci miljoni iedzīvotāju, gadā tiek reģistrētas apmēram 50 slepkavības.

Jaunzēlandes tūrisma birojs Milleinas slepkavību nosaucis par "neiedomājamu".

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu