"Skanēja šāvieni, cilvēki skrēja uz visām pusēm." Aculiecinieki par uzbrukumu Strasbūrā

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Otrdienas vakarā Strasbūras centrā pie Ziemassvētku tirdziņa kāds vīrietis atklāja uguni, nogalinot trīs cilvēkus un vēl 13 ievainojot. Uzbrucējs aizbēga no notikuma vietas un tagad ir policijas meklēšanā. Raidorganizācija BBC apkopojusi aculiecinieku stāstīto par notikumiem, kas risinājās pilsētas centrā.

Uzbrukums notika otrdienas vakarā ap plkst.20.00 netālu no Strasbūras slavenā Ziemassvētku tirdziņa, ko pirmssvētku laikā apmeklē tūkstošiem cilvēku.

Aculiecinieks Paters Fics raidorganizācijai BBC stāsta, ka esot dzirdējis šāvienus un atradis kādu sašauto guļam uz tilta. Fics mēģināja sniegt pirmo palīdzību, taču ievainotā vīrieša dzīvību neizdevās glābt.

"Ātrā palīdzība acīmredzot nevarēja šai vietai piekļūt," norāda Fics.

Foto: AFP/SCANPIX

"Pēc 45 minūtēm mēs pārtraucām mēģinājumus atgriezt viņu pie dzīvības, jo mediķis pa telefonu teica, ka tas esot bezjēdzīgi."

Pēc šāvieniem ielās sākās "elle", aģentūrai AFP atklāj cits aculiecinieks, kurš identificēts kā Fatihs. "Cilvēki skrēja uz visām pusēm," viņš sacīja.

Vietējais žurnālists Bruno Pusārs tviterī rakstīja, ka pilsētas centrā tikuši raidīti vairāk nekā desmit šāvieni - vispirms viens vai divi, bet pēc tam vairāki cits pēc cita.

Foto: AFP/SCANPIX

Netālu esošā Eiropas Parlamenta (EP) preses pārstāvis Emanuels Fulons stāsta, ka šāvienu trokšņi Strasbūras centrā izraisījuši paniku un ka pa ielām skraidot bruņoti policisti.

Britu Eiroparlamenta deputāts Ričards Korbets tvītoja, ka atrodas restorānā pilsētas centrā, kura durvis esot aizslēgtas.

"Atskanēja šāvieni, un cilvēki skrēja uz visām pusēm. Tas ilga apmēram desmit minūtes," veikala īpašnieks stāsta telekanālam BFM TV.

Strasburgas mērs Rolāns Rīss ziņoja, ka trešdien Strasbūras Ziemassvētku tirdziņš būs slēgts.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu