Filipīnu Kongress pagarina karastāvokli Mindanao salā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Atbalstot prezidenta Rodrigo Dutertes lūgumu, Filipīnu Kongress trešdien pagarinājis karastāvokli valsts dienvidu salā Mindanao līdz 2019.gada beigām, ignorējot opozīcijas brīdinājumus par slīdēšanu autoritārismā.

Duterte sākotnēji karastāvokli Mindanao izsludināja 2017.gada maijā, lai apspiestu "Islāma valsts" atbalstītāju sacelšanos Maravi pilsētā. Filipīnu armijas militārā kampaņa Maravi, ko atbalstīja ASV un Ķīna un kurā zaudēja dzīvību vairāk nekā 1200 cilvēku, ilga līdz oktobrim, kad Duterte pasludināja uzvaru pār islāmistu nemierniekiem.

2017.gada decembrī karastāvoklis tika pagarināts uz gadu.

Duterte pagājušajā nedēļā paziņoja, ka, neskatoties uz ievērojamo progresu, nepieciešams ilgāks laiks, lai nodrošinātu, ka kaujinieki neatgūst spēku.

Lēmumu pagarināt karastāvokli Kongresā atbalstīja 235 deputāti. 28 politiķi balsoja pret, bet viens no balsošanas atturējās.

Kritiķi bažījas, ka karastāvokļa pagarināšana novedīs pie pārāk lielas varas sakoncentrēšanās prezidenta rokās, un bažījas par autoritārisma tendencēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu