RS autobusu un trolejbusu piegādātājs "Solaris" sadarbojas ar Polijas varas iestādēm (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

​Polijā reģistrētais uzņēmums "Solaris Bus & Coach", no kura Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" gadiem iegādājusies trolejbusus un autobusus, sadarbojas ar Polijas korupcijas apkarotājiem, aģentūrai LETA sacīja "Solaris" pārstāvis Mateušs Figaševskis.

Viņš stāstīja, ka otrdien, 11. decembrī, Polijas Centrālais pretkorupcijas birojs vērsās uzņēmumā "Solaris" pēc informācijas, ko uzņēmuma darbinieki arī snieguši.

Tajā pašā laikā Figaševskis neatklāja nedz sniegtās informācijas saturu, nedz apjomu, jo minētā informācija ir konfidenciāla.

Tāpat "Solaris" pārstāvis uzsvēra, ka viņa pārstāvētais uzņēmums neatbalsta jebkādu pretlikumīgu sava uzņēmuma darbinieku, filiāļu vai ieinteresēto pušu rīcību.

Jau ziņots, ka Polijas pretkorupcijas dienesta un Latvijas Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) kopīgas starptautiskas izmeklēšanas ietvaros Rīgā aizturēti cilvēki, kas palīdzējuši slēpt kukuli 800 000 eiro apmērā, teikts Polijas pretkorupcijas dienesta paziņojumā.

Paziņojumā norādīts, ka Rīgā KNAB aizturējis cilvēkus, kas palīdzējuši slēpt kukuli 800 000 eiro apmērā saistībā ar teju 200 autobusu un trolejbusu piegādi Rīgai. Konkursus 2013.-2016.gadā organizēja pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" (RS).

KNAB informē, ka ar RS saistītā krimināllietā, kurā KNAB šajās dienās veicis procesuālās darbības, ir par pašvaldības uzņēmuma iepirkumiem, un tajā aizturētas kopumā astoņas personas - sešas Latvijā, bet divas Polijā.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, RS gadiem iepērk trolejbusus un autobusus no Polijā reģistrētā uzņēmuma "Solaris Bus & Coach".

Informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā liecina, ka 2016. gadā "Solaris Bus & Coach" ieguva tiesības par 21,49 miljoniem eiro piegādāt RS ar ūdeņradi darbināmus transportlīdzekļus. Savukārt 2013. gadā "Solaris" par 75,8 miljoniem eiro piegādāja RS autobusus.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu