Smagos noziegumos apsūdzētais Lembergs nosauc ietekmīgāko latviešu oligarhu (42)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šajā Saeimas sasaukumā cerība izveidot valdību ir "stipri minimāla", un, pat ja to izdosies izveidot, tad ne uz ilgu laiku, intervijā laikrakstam "Diena" pauž Ventspils mērs, Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) sadarbības partijas "Latvijai un Ventspilij" valdes loceklis Aivars Lembergs.

Kā iemeslus, kāpēc valdības izveidošana varētu būt īpaši sarežģīta, Lembergs min Saeimā ievēlēto partiju atšķirīgās intereses, kā arī politiķu vēlmi ilgstoši turēt ļaunu prātu par katru sīku aizvainojumu no konkurenta puses. "Tie, kas slimo ar šādu ļauna prāta turēšanu, nevar gūt panākumus politikā," uzskata Ventspils mērs.

"Nu, lūk, šāda attieksme, protams, uzliek lielu zīmogu visam šim stāstam. Cerība [šajā Saeimā izveidot valdību], es domāju, ir stipri minimāla. Pat ja ko izveidos, tad ne uz ilgu laiku," savās pārdomās dalās Lembergs.

Politiķis apgalvo, ka pats nepiedalās valdības veidošanas sarunās, bet, protams, seko tām līdzi.

Intervijā "Dienai" Lembergs arī kritizē politiskos spēkus, kuri šajā Saeimas sasaukumā ir jaunpienācēji, norādot, ka tos diktē sponsori. Piemēram, Jauno konservatīvo partiju, pēc Lemberga teiktā, sponsorē Šveices uzņēmējs un advokāts Rūdolfs Meroni, ar kuru Lembergam ir ilgstošs konflikts, savukārt "KPV LV" sponsorējot kāds oligarhs, kura vārdu gan Ventspils mērs nemin.

Sevi Lembergs pie oligarhiem nepieskaita, jo, viņaprāt, "oligarhs ir tikai tas, kas nav oficiāls politiķis". Pēc Ventspils mēra domām, aktuālie oligarhi, kuri ietekmē procesus Latvijā, ir ne tikai Meroni, bet arī uzņēmējs Olafs Berķis, nupat aizturētais un apcietinātais uzņēmējs Māris Martinsons un citi.

"No latviešiem ietekmīgākais neapšaubāmi ir Martinsons. Es viņam neko nepārmetu, viņš pareizi visu dara, darbojas pa pilnu spektru - viņam ir savi ietekmes aģenti ZZS, nacionāļos, "Jaunajā Vienotībā", "Attīstībai/Par!", arī pie jaunajiem komunistiem jeb bordāniešiem un arī pie Kaimiņa. Līdz ar to viņam ir vislielākais ietekmes areāls," intervijā "Dienai" norāda Lembergs.

Taujāts par ZZS nākotnes izredzēm, Ventspils mērs norāda uz vairākām kļūdām, kuras politiskais spēks esot pieļāvis priekšvēlēšanu periodā. Viena no šādām kļūdām esot bijusi Ministru prezidenta Māra Kučinska pozicionēšana par ZZS "politisko seju", otra - sevis nosaukšana par čempioniem. Tomēr Lembergs domā, ka "ZZS vēl var mobilizēties".

Komentāri (42)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu