Starp "Rīgas satiksmes" iepirkumu lietā aizturētajiem ir arī "Saskaņas" sponsors (8)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Viena no personām, kuru Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) lūdzis apcietināt kriminālprocesā par pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" (RS) iepirkumiem, ir SIA "Alkom-Trans" līdzīpašnieks Aleksandrs Krjačeks, kurš ir partijas "Gods kalpot Rīgai" (GKR) biedrs, kā arī ziedojis naudu Rīgas domes valdošajai partijai "Saskaņa" un vēl 2002.gadā arī partijai "Jaunais laiks", liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Uzņēmuma "Alkom-Trans" sekretāre, kura telefoniski atteicās izpaust savu vārdu, aģentūrai LETA sacīja, ka nekomentēs to, vai KNAB ir veicis kratīšanu uzņēmumā. Viņa arī neesot tiesīga komentēt to, vai uzņēmuma lielākais līdzīpašnieks Krjačeks ir aizturēts.

SIA "Alkom-Trans" mājaslapā norādīts, ka 2009.gadā aizsākts jauns virziens sadarbībā ar Čehijas uzņēmumu "Škoda Transportation", proti, sākta aktīva zemo grīdas tramvaju "Škoda 15T" ieviešana Latvijas tirgū. Tramvajus apkalpo "Alkom-Trans" speciālisti, teikts uzņēmuma mājaslapā.

Krjačekam pieder 60% daļu uzņēmumā "Alkom-Trans", bet pārējie 40% pieder Sergejam Ecinam.

KNAB datubāzē pieejamā informācija liecina, ka Krjačeks partijai "Saskaņa" 2012.gadā ziedojis 10 000 latu (14 228 eiro), bet šogad - 3000 eiro. Tāpat viņš kopš 2012.gada samaksājis 70 457 eiro biedru naudā partijai GKR. Pēdējā biedru naudas iemaksa veikta šī gada augustā - 5000 eiro. Savukārt 2002.gadā viņš ziedojis 4000 latu (5691 eiro) nu jau likvidētajai partijai "Jaunais laiks".

LETA jau ziņoja, ka kriminālprocesā par RS iepirkumiem KNAB lūdzis apcietināt arī Čehijas uzņēmuma "Škoda Transportation" amatpersonu Vladislavu Kozaku, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Ar "Škoda Transportation" RS 2016.gadā noslēdza 62,59 miljonus eiro vērtu iepirkumu par 20 zemās grīdas tramvaju piegādi. Par 52 miljoniem eiro uzņēmums tramvajus Rīgai piegādāja arī 2008.gadā.

Gan Krjačeks, gan Kozaks ceturtdienas rītā tika konvojēti uz tiesu, kura lēma par viņu drošības līdzekļiem, novēroja LETA.

Kā izriet no Kriminālprocesa likuma, piemērojot procesuālo piespiedu līdzekli jeb drošības līdzekli, izmeklēšanas tiesneša lēmums ir nepieciešams vienīgi tajos gadījumos, kad procesa virzītājs personai vēlas piemērot ar brīvības atņemšanu saistītu drošības līdzekli.

Jau vēstīts, ka trešdien tiesa piemēroja apcietinājumu RS infrastruktūras uzturēšanas un attīstības departamenta direktoram Igoram Volkinšteinam un uzņēmējam Mārim Martinsonam.

Lēmumu par apcietinājumu vēl var pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā.

KNAB Volkinšteinu un Martinsonu aizturēja otrdien.

Saskaņā ar KNAB sniegto informāciju, novembrī sāktā kriminālprocesā saistībā ar RS veiktajiem iepirkumiem otrdien veiktas neatliekamās procesuālās darbības, tai skaitā vairāk nekā 30 kratīšanas, un aizturētas kopumā astoņas personas - sešas Latvijā, bet divas Polijā.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu