RS krimināllietā iesaistītajam daļēji piederošs uzņēmums Kuldīgas pašvaldībai piegādājis autobusus (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Gods kalpot Rīgai" biedrs un Rīgas domes varas partiju sponsors Aleksandrs Krjačeks.
"Gods kalpot Rīgai" biedrs un Rīgas domes varas partiju sponsors Aleksandrs Krjačeks. Foto: Edijs Pālens/LETA

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" (RS) korupcijas lietā apcietinātajam partijas "Gods kalpot Rīgai" biedram un Rīgas domes varas partiju dāsnam sponsoram Aleksandram Krjačekam daļēji piederošā SIA "Alkom-Trans" Kuldīgas novada pašvaldībai par 104 000 eiro piegādājusi jaunus autobusus, noskaidroja aģentūra LETA.

Kā informēja pašvaldības pārstāve Kristīne Duļbinska, uzņēmums piegādājis divus "Ivecco" markas autobusus, kas nodoti Īvandes un Gudenieku pagastu pārvalžu rīcībā. Jaunajos autobusos iespējams pārvadāt katrā pa 19 pasažieriem.

Līdz šim visu novada pagastu autoparkā bija 13 autobusi, taču Īvandes pagastam steidzami vajadzēja jaunu spēkratu. Otru nopirkto autobusu tika nolemts nodot lietošanā Gudenieku pagastam.

Īvandes pagasta jaunais autobuss jau devies pirmajā maršrutā, uzņemot pagasta bērnus Kuldīgas autoostā, lai nogādātu viņus mājās.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka Krjačekam pieder 60% daļu uzņēmumā "Alkom-Trans", bet pārējie 40% pieder Sergejam Ecinam. Uzņēmuma apgrozījums 2017.gadā bija 5,57 miljoni eiro, bet peļņa - 631 627 eiro.

Kā ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis kriminālprocesu, kas saistīts ar trim RS veiktajiem iepirkumiem. Kriminālprocesā tiek izmeklēta amatpersonu kukuļošana un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana.

Šajā lietā tiesa drošības līdzekli apcietinājumu piemērojusi piecām no sešām aizturētajām personām.

KNAB apliecināja, ka sestajai aizturētajai personai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. KNAB arī nelūdza šai personai piemērot apcietinājumu. Aģentūrai LETA zināms, ka šī persona ir Čehijas uzņēmuma "Škoda Transportation" amatpersonas Vladislava Kozaka savulaik vadītā, nu jau likvidētā uzņēmuma "Tram Servis Riga" valdes locekle Elīna Kokina.

Šajā lietā apcietināti ir Kokinas kādreizējais biznesa partneris, dzīvesbiedrs Edgars Teterovskis, Krjačeks, RS infrastruktūras uzturēšanas un attīstības departamenta direktors Igors Volkinšteins, "Škoda Transportation" amatpersona Kozaks un vairākos citos kriminālprocesos figurējošais uzņēmējs Māris Martinsons.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu