Kučinskis: Ušakovam būtu jāatkāpjas pašam (29)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Lai gan aizejošās valdības vadītājs Māris Kučinskis (ZZS) uzskata, ka Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam (S) būtu jāatkāpjas no amata, tomēr viņš nesteigsies Ministru kabineta darba kārtībā iekļaut Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) sagatavoto likumprojektu par Rīgas domes atlaišanu, kamēr to nebūs kārtīgi izvērtējuši juristi.

Šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" Kučinskis sacīja, ka vēl nav iepazinies ar visiem VARAM sagatavotā likumprojekta atzinumiem un guvis pārliecību, ka normatīvā akta projekts ir tiesisks un likumīgs. "Mēs šeit nerunājam par ministru vai amatpersonu, kurai ir politiska atbildība. Mēs runājam par sabiedrības ievēlētu pašvaldību. Tādā veidā - ar politiskiem lēmumiem, ar kongresa lēmumiem - vismaz vēl kādi četri, pieci, seši būtu atbrīvojami. Varbūt, ka mana valdība ir pēdējā, kura ievēro tiesiskumu, bet mēs to ievērosim," norādīja Kučinskis.

Viņš apliecināja, ka VARAM sagatavoto likumprojektu par Rīgas domes atlaišanu neiekļaus Ministru kabineta sēdes darba kārtībā, iekams nebūs saņēmis nepārprotamus juristu atzinumus, ka šis likumprojekts ir tiesisks.

Tai pašā laikā Kučinskis pauda, ka, viņaprāt, Ušakovam būtu jāatkāpjas no Rīgas domes priekšsēdētāja amata, bet tam jābūt mēra paša lēmumam.

Premjers norādīja, ka pietiekami labi pārzina pašvaldību darba specifiku, lai varētu droši apgalvot, ka bez domes priekšsēdētāja ziņas nevar notikt tik liela mēroga likumpārkāpumi, par kādiem Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) ir aizdomas "Rīgas satiksmes" (RS) iepirkumu krimināllietā.

Kā ziņots, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK) valdībā iesniedzis likumprojektu par Rīgas domes atlaišanu. Par šāda likumprojekta virzīšanas nepieciešamību sestdien kongresā vienojās Gerharda pārstāvētās nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) biedri. VL-TB/LNNK strādā Rīgas domes opozīcijā.

Ar iniciatīvu virzīt likumprojektu par Rīgas domes atlaišanu VL-TB/LNNK nāca klajā nedēļā, kad KNAB paziņoja, ka sācis kriminālprocesu saistībā ar trim RS veiktajiem iepirkumiem. Minētajā lietā aizturētas septiņas personas, tostarp RS bijušais vadītājs Leons Bemhens, kuram tagad kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Saistībā ar minēto kriminālprocesu pirmdien par atkāpšanos no Rīgas vicemēra amata paziņoja Andris Ameriks (GKR).

Tikmēr Rīgas mērs Ušakovs paudis, ka sagatavotais likumprojekts par Rīgas domes atlaišanu ir pamatots nevis ar tiesiskiem, bet politiskiem apsvērumiem un satur daudz apgalvojumu, kas netiek pamatoti ar konkrētiem faktiem, tāpēc ir vērtējams kā VL-TB/LNNK politiskais šovs.

Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu