Latvijas policija sadarbībā ar FIB par bērna seksuālu izmantošanu aizturējusi vīrieti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

​Valsts policija (VP) sadarbībā ar ASV Federālo izmeklēšanas biroju (FIB) Latvijā aizturējusi kādu jaunu vīrieti, kuru tur aizdomās par mazgadīgas radinieces seksuālu izmantošanu, aģentūru LETA informēja VP.

VP bija saņēmusi informāciju no FIB par to, ka 2.augustā kādā publiski pieejamā interneta vietnē no Latvijas IP adreses straumēts video, kurā redzams, kā vīrietis seksuāli izmanto mazgadīgu meiteni.

Pēc šā ziņojuma Latvijā tika sākta izmeklēšana, kuras laikā noskaidrots, ka 1998.gadā dzimis vīrietis pastrādājis seksuālu vardarbību, fiziski pavedot netiklībā un izmantojot pornogrāfiskā priekšnesumā savu sešgadīgo radinieci.

Veicot izmeklēšanas darbības, Valsts policija noskaidroja pārbaudāmā vīrieša atrašanās vietu, un 7.augustā viņš aizturēts savā dzīvesvietā. Policijas amatpersonas aizdomās turētā vīrieša dzīvesvietā izņēma vairākus informācijas nesējus.

Tiesa vīrietim kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu, kurā viņš atrodas joprojām.

Patlaban izmeklēšana kriminālprocesā ir pabeigta, un 17.decembrī kriminālprocess nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

Par šādu noziegumu Krimināllikums kā maksimālo sodu paredz mūža ieslodzījumu

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu