Uz laiku apturēta RS kukuļdošanas lietā aizturētā Krjačeka darbība partijā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Partijas "Gods kalpot Rīgai" (GKR) valde uz laiku ir apturējusi SIA "Rīgas satiksme" (RS) kukuļdošanas lietā iesaistītā Aleksandra Krjačeka darbību partijā, aģentūrai LETA apstiprināja partijas valdes loceklis Mareks Gailītis.

Viens no aizturētajiem Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētajā lietā par RS iepirkumiem ir uzņēmējs Krjačeks, kurš ir GKR dibinātājs un partijai sešos gados biedra naudās iemaksājis vairāk nekā 70 000 eiro. Saistībā ar šo lietu kratīšana esot tikusi veikta arī pie GKR līdera Andra Amerika, iepriekš vēstīja mediji.

Pēc Gailīša teiktā, partija katru gadu KNAB iesniedz darbības pārskatu un līdz šim nekādu aizrādījumu partijai par biedru iemaksātajām summām nav bijis. "Ja pierādīsies, ka no Krjačeka puses ir veikti kādi noziegumi, tostarp ar naudas līdzekļiem, mēs lemsim par viņa iemaksātās biedra naudas atmaksāšanu," sacīja Gailītis.

Jau vēstīts, ka KNAB sācis izmeklēšanu par trim vērienīgiem RS iepirkumiem. Biroja sniegtā informācija liecina, ka kriminālprocess ir ierosināts pēc Krimināllikuma panta par kukuļņemšanu, kukuļdošanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu stingrākajām normām.

Šajā lietā tiesa kā drošības līdzekli apcietinājumu piemērojusi sešām no septiņām aizturētajām personām - RS valdes priekšsēdētājam Leonam Bemhenam, RS infrastruktūras uzturēšanas un attīstības departamenta direktoram Igoram Volkinšteinam, "Škoda Transportation" amatpersonai Vladimiram Kozakam, citos kriminālprocesos figurējošajam uzņēmējam Mārim Martinsonam, Rīgas domes valdošās partijas "Gods kalpot Rīgai" biedram uzņēmējam Aleksandram Krjačekam un uzņēmējam Edgaram Teterovskim. Savukārt Teterovska dzīvesbiedrei un Kozaka savulaik vadītā, nu jau likvidētā uzņēmuma "Tram Servis Riga" valdes loceklei Elīnai Kokinai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

GALERIJA: Aizturēšana "Rīgas satiksme" iepirkumu lietā

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu