KNAB noliedz kratīšanas veikšanu pie uzņēmēja Brandava (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja logotips un Latvijas valsts karogs.
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja logotips un Latvijas valsts karogs. Foto: Edijs Pālens/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) noliedz trešdien medijos izskanējušo informāciju, ka pašvaldības SIA "Rīgas satiksmes" iepirkumu lietā veikta kratīšana pie SIA "Rīgas karte" valdes locekļa Aleksandra Brandava.

KNAB aģentūrai LETA teica, ka birojs nav veicis procesuālas darbības pie minētās personas.

Arī Brandavs aģentūrai LETA kategoriski noliedza, ka KNAB darbinieki būtu ieradušies viņa darba vai dzīves vietā. Tāpat KNAB ar viņu nav kontaktējies, norādīja Brandavs.

KNAB nekomentēja iepriekš plašsaziņas līdzekļos izskanējušo informāciju, ka "Rīgas satiksmes" iepirkumu lietā kratīšana notikusi nu jau bijušā Rīgas vicemēra Andra Amerika dzīvesvietā. "Kriminālprocesā notiek aktīvs izmeklēšanas darbs. Pašlaik izmeklēšanas interesēs detalizētu informāciju par kriminālprocesu, tajā iesaistītajām personām un veiktajām procesuālajām darbībām KNAB nevar sniegt," norādīja birojā.

Tikmēr Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) aģentūrai LETA sacīja, ka no drošībsargājošajām iestādēm joprojām nav saņēmis nekāda veida informāciju par uzsākto izmeklēšanu saistībā ar "Rīgas satiksmi". Tāpat viņš neesot informēts par to, kas varētu būt lietā iesaistītās domes amatpersonas.

Kā ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir sācis kriminālprocesu saistībā ar trim "Rīgas satiksmes" veiktajiem iepirkumiem. Kriminālprocesā tiek izmeklēta amatpersonu kukuļošana un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana. Lietā aizturētas septiņas personas, tostarp pašvaldības uzņēmuma bijušais vadītājs Leons Bemhens, kuram tagad kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Saistībā ar notikušo arī atkāpusies visa "Rīgas satiksmes'" līdzšinējā valde, bet darbu sākusi pagaidu valde.

Tāpat šo pirmdien par atkāpšanos no Rīgas vicemēra amata paziņoja Andris Ameriks (GKR). Viņš skaidroja, ka šādu soli spēris, jo apstākļos, kad notiek izmeklēšana par konkrētiem likumpārkāpumiem Rīgas domē, viņa, Rīgas domes un partijas "Gods kalpot Rīgai" reputācija ir apdraudēta. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka ir strādājis pēc labākās sirdsapziņas.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu