Džihādisti "Boko Haram" izlaupa divas militārās bāzes Nigērijā (2)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Džihādistu grupējums "Boko Haram" ir izlaupījis divas militārās bāzes Nigērijas ziemeļaustrumos, cīnoties par kontroli pār stratēģiski nozīmīgu pilsētu pie Čada ezera, ceturtdien pavēstīja ziņu avoti armijā.

Džihādisti no šā grupējuma, kas tiek dēvēts arī par "Islāma valsts Rietumāfrikas provinci" (ISWAP), pēc sīvas cīņas ieņēma karaflotes bāzi un daudznacionālo spēku bāzi Bagas pilsētā.

"Boko Haram" pēdējos mēnešos ir vairākkārt uzbrucis militāriem objektiem šajā reģionā.

Kaujinieki vairākās automašīnās iebruka Bagā un ieņēma tur esošo bāzi, kurā bija dislocētas vienības no Nigērijas, Nigēras, Čadas un Kamerūnas. Viņi ieņēma arī karaflotes bāzi piecu kilometru attālumā no šīs pilsētas.

"Karavīri tika pārspēti un bija spiesti atkāpties," sacīja ziņu avots, piebilstot, ka "teroristi aizveda no [karaflotes] bāzes kravas mašīnas ar ložmetējiem, munīciju un raķešmetējus".

Karavīri no abām bāzēm atkāpās uz citu karaflotes bāzi Čada ezera krastā. Šī bāze bija labi apsargāta un atvairīja vairākus "Boko Haram" mēģinājumus to ieņemt.

Džihādisti pēc bāzu izlaupīšanas tās atstāja, bet bruņotie spēki nolēma nedzīties viņiem pakaļ, lai neuzdurtos iespējamam slēpnim.

"Boko Haram" 2015.gada janvārī ieņēma daudznacionālo spēku bāzi un Bagas pilsētu, nogalinot simtiem iedzīvotāju. Pilsēta vēlāk tika atkarota, bet džihādisti turpina uzbrukumus armijai un civiliedzīvotājiem šajā rajonā, kas ir ISWAP bastions.

Šā grupējuma kaujiniekiem ir nometnes daudzās Čada ezera salās.

"Boko Haram" deviņu gadu laikā ir nogalinājis 27 000 cilvēku un piespiedis vēl divus miljonus kļūt par bēgļiem, izraisot smagu humāno krīzi reģionā.

Grupējuma kaujinieki rīko uzbrukumus arī Nigērijas kaimiņvalstīs Čadā, Nigērā un Kamerūnā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu