Klārksons nosaucis 2018.gada piecus labākos auto (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Džeremijs Klārksons
Džeremijs Klārksons Foto: AFP/SCANPIX

Kādreizējais raidījuma Top Gear vadītājs Džeremijs Klārksons nosaucis savuprāt piecus labākos 2018.gada automobiļus. Tos viņš izvēlējies no 28 jauniem spēkratiem, ko gada laikā testējis britu izdevumam Sunday Times.

Tiem, kas skatījušies Top Gear vai arī Klārksona un viņa ilggadējo līdzgaitnieku, Ričarda Hamonda un Džeimsa Meja veidoto The Grand Tour, nebūs pārsteigums, ka šajā topā neatrast ģimenes auto par dažiem desmitiem tūkstošiem eiro. Klārksona topā valda zirgspēki un jo to ir vairāk, jo labāk.

Tādējādi pirmajā vietā ierindojies Lamborghini Huracan Performante. Tas apgādāts ar 5,2 litru V10 dzinēju, kurš attīsta 640 ZS. Un Klārksons to par savu gada auto jau nosaucis Sunday Times Motor Awards balvas pasniegšanas ceremonijā.

Lamborghini Huracan Performante
Lamborghini Huracan Performante Foto: Publicitātes foto

Otrajā vietā Klārksons ierindojis Porsche 911 GT2 RS. Viņš šo 700 zirgspēku auto nodēvējis par lielisku sporta mašīnu, kas viennozīmīgi pelnījusi atzinību no cilvēka, kurš nekad nav bijis Porsche fans.

Porsche 911 GT2 RS
Porsche 911 GT2 RS Foto: Publicitātes foto

Trešajā vietā ierindojies sedans Alpina B5. Klārksons tam piešķīris četras no piecām zvaigznēm un norāda, ka šis auto maksimāli pietuvojies ideālā auto titulam.

Alpina B5
Alpina B5 Foto: Publicitātes foto

Vēl Klārksona topā ar četrām zvaigznītēm iekļuvuši Aston Martin Vantage un Bentley Continental GT.

Aston Martin Vantage
Aston Martin Vantage Foto: Publicitātes foto
Bentley Continental GT
Bentley Continental GT Foto: Publicitātes foto

Var piebilst, ka decembra sākumā tika noskaidrots arī Latvijas Gada auto 2019. Un tas ir kompaktais hečbeks KIA Ceed.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu