Turpmāk e-veselības sistēmā jāizraksta arī nosūtījumi (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

No šodienas, 1. janvāra, e-veselības sistēmā ārstniecības personām būs jāizraksta arī nosūtījumi, informē Nacionālā veselības dienesta (NVD) pārstāve Agnese Jasenoviča.

NVD jau iepriekš norādījis, ka sarežģīta pakalpojuma ieviešanā paiet zināms pilnveides laiks, iekams pakalpojums kļūst ērts ikdienas lietošanā. Šī iemesla dēļ, ja e-nosūtījuma izveidošana nav iespējama tehnisku iemeslu dēļ, ārstniecības personai tāpat kā līdz šim ir tiesības nosūtījumu noformēt papīra formā.

NVD arī piebilda, ka līdzīgs process savulaik noritēja, ieviešot arī e-recepti un e-darbnespējas lapu, kad, ņemot vērā ārstu un farmaceitu ieteikumus, abi pakalpojumi tika pakāpeniski uzlaboti.

Pēc Jasenoviča paustā, lai nodrošinātu, ka e-veselības portāla produkcijas vidē būtu pieejams kvalitatīvāks pakalpojums, NVD aizvadītās nedēļas laikā sekmīgi veicis e-nosūtījuma funkcionalitāšu testēšanu e-veselības portāla testa vidē.

Jasenoviča norādīja, ka testēšana esot apstiprinājusi, ka e-veselības portāla testa vidē šobrīd ar e-nosūtījumu iespējams veikt visas paredzētās darbības, taču tiek vēl strādāts pie rezultāta ievades iespējas. E-nosūtījums e-veselības portālā ietver sevī iespēju izveidot, apskatīt, atkārtoti izveidot, izdrukāt, labot, anulēt, mainīt statusu nosūtījumam, kā arī izveidot rezervāciju.

NVD norāda, ka e-nosūtījuma pakalpojums sastāv no trīs daļām - e-nosūtījuma, lai ārsts pacientu varētu nosūtīt uz medicīnisku konsultāciju vai izmeklējumu, pieraksta, lai e-nosūtījumu varētu izpildīt konkrētā ārstniecības iestāde, un nosūtījuma rezultāta, kuru varēs apskatīt pacients un ārstniecības procesā iesaistītās personas.

Nosūtījumu izrakstīšanu sākotnēji bija paredzēts obligāti ieviest no 2018.gada 1.marta, taču valdība lēma par šī termiņa pagarināšanu.

Funkcionalitātes obligāta lietošana tika pagarināta saistībā ar to, ka jāpaplašina e-nosūtījumam piekļūt tiesīgo cilvēku loku. Šāda piekļuve jānodrošina pacientu reģistratoriem, kuriem ir nepieciešama e-nosūtījumā ietvertā informācija, lai apstrādātu pacienta pierakstu uz veselības aprūpes pakalpojumu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu