ASV Pārstāvju palāta pieņem likumus valdības finansēšanai

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CARLOS BARRIA/REUTERS

Demokrātu kontrolētā ASV Pārstāvju palāta ceturtdien pieņēmusi sešus likumus valdības finansēšanai 2019.gadā, taču nav skaidrs, vai tos izskatīs Senāts.

Tiem gandrīz nav izredžu tikt pieņemtiem republikāņu kontrolētajā Senātā, kurš paziņojis, ka izskatīs tikai tos likumprojektus, kuriem ir prezidenta Donalda Trampa atbalsts.

Baltais nams jau ir piedraudējis uzlikt veto likumiem, kas neietver finansējumu Trampa iecerētajam mūrim gar Meksikas robežu.

Likumi pieņemti 13 dienas pēc ceturtdaļas ASV valdības darba apturēšanas.

Tramps trešdien brīdināja, ka ASV federālās valdības aģentūru darbs var būt pārtraukts uz ilgu laiku, un palika pie savas prasības par 5,6 miljardu ASV dolāru piešķiršanu mūra finansēšanai gar Meksikas robežu.

Demokrāti apgalvo, ka Trampa solītais mūris gar Meksikas robežu ir uzmanības novirzīšana no sarežģītākām imigrācijas problēmām un Trampa instruments lielāka atbalsta gūšanai konservatīvo vēlētāju vidū.

Trampa prasība par finansējumu mūrim un demokrātu nostāja pret to noveda līdz federālās valdības aģentūru darba apturēšanai, kas ilga visas Ziemassvētku un Jaungada brīvdienas un turpināsies arī tuvākajā nākotnē, līdz tiks panākta vienošanās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu