Notverts pirmais bankas aplaupītājs Arktikā (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Pērnā gada nogalē bruņots vīrietis aplaupīja banku pasaules vistālāk uz ziemeļiem apdzīvotajā vietā - Norvēģijai piederošajā Svalbāras arhipelāgā. Laupītājs - 29 gadus vecs Krievijas pilsonis - drīz vien tika notverts, vēsta raidorganizācija "Euronews".

Laupīšana notika 21.decembra rītā Svalbāras galvaspilsētā Longjerbīenē. "Vīrietis ar ieroci nolaupīja naudu. Viņu diezgan ātri notvēra," aģentūrai AFP apstiprināja vietējā amatpersona. Laupītājs tika notverts 30 minūšu laikā.

Longjerbīenē dzīvo apmēram 2000 cilvēku - tik mazā pilsētā visi viens otru pazīst. Tikt prom no Špicbergenas salas, kur atrodas Longjerbīenē, būtībā var tikai, izmantojot lidostas pakalpojumus. 

Kad atklātībā nonāca ziņas par laupīšanu bankas "SpareBank 1" filiālē, sociālajos tīklos sākās uzjautrināšanās par notikušo.

"Pārgalvīgākā banku laupīšana Norvēģijas vēsturē?" jautāja kāds tvitera lietotājs.

"Viņš droši vien nepadomāja par bēgšanas ceļu," jokoja cits.

Vēlāk atklājās sīkāka informācija par incidentu. Laupītājs izrādījās 29 gadus vecs tūrists no Krievijas, kurš bija likumīgi noīrējis šauteni. 

Likumpārkāpējs tika pārvests uz Norvēģijas pilsētu Trumsi, kur lieta tiek izmeklēta.

Kremļa aģentūra TASS ziņo, ka Norvēģijas varasiestādes aizturētajam Krievijas pilsonim esot piedāvāta konsulārā palīdzība un iespēja sazināties ar tuviniekiem. 22.decembrī tiesa nolēma paturēt vīrieti apcietinājumā līdz 2019.gada 19.janvārim.

Longjerbīenes iedzīvotājs Marks Sabatini raidorganizācijai "Euronews" pastāstīja, ka pilsētas iedzīvotāji esot aktīvi apsprieduši incidentu, kas satricināja tās mierīgo ikdienu. "Vairumam pirmais jautājums bija - ko gan viņš domāja?" norāda Sabatini.

Svalbāras mērs Kjirstena Askholta uzsver, ka esot pamats satraukumam: "Šis incidents parāda, ka diemžēl Svalbāra vairs nav pasargāta no noziegumiem, kādus līdz šim esam redzējuši tikai Norvēģijas kontinentālajā daļā."

Svalbāras arhipelāgs atrodas apmēram 1000 kilometru attālumā no Ziemeļpola. Ziemā gaisa temperatūra tur bieži nokrīt zem -20 grādu pēc Celsija atzīmes, bet dažkārt sasniedz pat -40 grādus.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu