Virtuves tehnikas izvēles kļūdas, kas apgrūtinās mājokļa pārdošanu (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Dažkārt mājokļa pārdošana var nesekmēties tik viegli kā plānots. Pie vainas visbiežāk ir dažādi aspekti, piemēram, mājas stāvoklis, nolietotas mēbeles vai neveiksmīgs interjers. Taču reizēm sludinājumos nonākuši īpašumi ir šķietami labā kārtībā, tomēr tie pircēju uzmanību nepiesaista. Šajā gadījumā vaininieces ir pavisam sīkas nianses, kas atbaida nekustamā īpašuma meklētājus. Mēdz teikt, ka virtuve ir galvenais aspekts, ko novērtē mājokļa tīkotāji, tāpēc dažkārt šinī telpā katrai detaļai ir nozīme, arī virtuves tehnikas stāvoklim un izskatam.

Nesaskaņota virtuves tehnika

Piesargies no nesaskaņotas virtuves tehnikas iegādes – ledusskapis sudraba krāsā, bet plīts baltā liks virtuvei izskatīties nepabeigtai un krāsu vai krasa dizaina atšķirība bojās virtuves dizainu. Savukārt saskaņota virtuves tehnika radīs dārgas un pārdomātas virtuves efektu. Tas gan nenozīmē, ka ir jāmaina visa tehnika – dažām ierīcēm ir iespējams nomainīt ārējos paneļus, tāpēc, pārdodot mājokli, atliks vien iegādāties jaunu paneli.

Dārgā mājoklī – standarta tehnika

Augstākas cenas dzīvokļos un rajonos vienkārša vai pat nolietota virtuves tehnika tikai atbaidīs pircējus. Luksusa vai biznesa klases īpašumos pircēji gaida luksusa mēbeles un tehniku, tāpēc standarta tehnika nebūs labs rādītājs. Šādos mājokļos tehnikas nomaiņa būs nepieciešama.

Veca tehnika ar lielu elektrības patēriņu

Mainoties laikam, mainās arī tehnika un tās energoefektivitāte, kas savukārt garantē zemākas elektrības izmaksas. Veca un savu laiku nokalpojusi tehnika ir viens no rādītājiem, ka jaunos mājas īpašniekus sagaida lielāki tēriņi. Izvietojot mājas foto sludinājumos, parūpējies, lai tehnika būtu energoefektīva un pēc iespējas jaunāka.

Tehnikas vienkārši nav

Ņujorkā cilvēki ir gatavi iegādāties dzīvokli par tūkstošiem dolāru, kurā nav tehnikas, tomēr Latvijā šāda prakse nekustamā īpašuma tirgū var nevainagoties ar panākumiem. Tas gan nenozīmē, ka īpašums ir jāaprīko ar plašu virtuves tehnikas klāstu, bet vismaz jāapgādā ar pirmās nepieciešamības ierīcēm, piemēram, ledusskapi, veļasmašīnu, plīti un cepeškrāsni.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu