Austrijā sniegs bloķē auto ceļus un kalnu kūrortus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Austriju pārņēmis sniega haoss
Austriju pārņēmis sniega haoss Foto: AP/Scanpix

Jau iepriekš šajā nedēļas nogalē prognozētie sarežģītie laika apstākļi ir pamatīgi apgrūtinājuši atpūtnieku atgriešanos mājās no Austrijas kalnu kūrortiem. Uz rietumiem  no Vīnes abos virzienos ir bloķēta autostrāde A21, jo sniega dēļ uz tās iestrēgušas vairākas lielās kravas mašīnas, šādi apgrūtinot arī pārējo satiksmi. Arī Austrijas Alpos sniega lavīnu draudu dēļ ir slēgti vairāki ceļi, to skaitā uz Solktalu un Seteiermarku, kur no ārpasaules palikuši nošķirti vairāk nekā 600 vietējie iedzīvotāji un tūristi.

Laikraksts „Suddeutsche Zeitung” ziņo, ka slikto laika apstākļu dēļ ir ievērojami apgrūtināta atpūtnieku atgriešanās mājās no Tiroles un Zalcburgas kalnu slēpošanas kūrortiem. Daudzviet Austrijas Alpos ir izsludināti 4 pakāpes sniega lavīnu draudi, bet lavīnu novērošanas dienests Zalcburgā brīdinājis slēpotājus nekādā gadījumā nedoties ārpus oficiāli iezīmētajām trasēm.

Sinoptiķi prognozē, ka snigšana Austrijā daudzviet turpināsies līdz pat pirmdienas naktij. Insbrukas lidosta jau šodien brīdina par lidojumiem nelabvēlīgiem laika apstākļiem, kuru dēļ nākas atcelt, vai pārcelt uz vēlāku laiku neskaitāmus reisus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu