Pieci nozīmīgi likumi, kas jāņem vērā, pērkot dīvānu (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Dīvāna iegāde ir viena no nozīmīgākajām un arī samērā dārgākajām interjera investīcijām. Šī mīkstā mēbele kalpos ilgāku laiku, tāpēc pirms pirkšanas ir rūpīgi jāizvērtē, vai tā izskatīsies labi gan no interjera dizaina, gan no funkcionālā viedokļa pēc desmit un vairāk gadiem. Lai negadītos neveiksmīgs pirkums, lūk, likumi, kurus ņemt vērā pirms dīvāna iegādes.

Izmēģini, pirms pērc

Vidēji dīvāniem dziļums ir aptuveni 60 centimetri, kas ir pietiekami liels laukums, lai uz tā manevrētu garkājainie vai arī ērti iekārtotos īso kāju īpašnieki. Tomēr ne visi dīvāni ir identiski un dažiem dziļums var būt lielāks vai mazāks, kompensējot to ar augstumu vai atzveltnes lielumu. Nepastāv pareizais vai nepareizais dīvāna dziļums vai augstums, tomēr, pirms iegādājies sev tīkamo dīvānu, notestē to veikalā kopā ar visu ģimeni vai citiem mājiniekiem – apsēdieties un kopīgi izlemiet, vai šāds dīvāns šķiet ērts katram. Tāpat sasēdieties un rūpīgi pārbaudiet, vai tā sēdvietās, neskaitot roku balstus, var sasēsties visi mājinieki.

Foto: Unsplash

Netaupi uz rāmi

Iegādājies dīvānu ar iespējami labāku rāmi, kas nodrošinās bezrūpīgu zvilnēšanu dīvānā vēl ilgus gadus. Kvalitatīvi rāmji būs veidoti no spēcīgām metāla vai cietkoka konstrukcijām. Tāpat labs rādītājs ir ražotāja garantijas ilgums – jo ilgāka garantija, jo ražotāji ir pārliecinātāki par sava produkta kvalitāti.

Pārbaudi spilvenus

Ņem vērā, ka būtiska ir ne tikai dīvāna iekšpuse, bet arī ārpuse. Ar spalvām pildīti spilveni ir īpaši ērti, tomēr tie samērā ātri saplok un tos ar laiku biežāk nāksies “uzfrišināt”, savukārt putu vai šķiedras spilveni laika gaitā neatgriezeniski zaudē formu. Zelta vidusceļš spilvenu un arī kopējā dīvāna polsterējuma izvēlē ir spalvu un putu kombinācija – spalvas būs mīkstas un ilgāk uzturēs dīvānu mīkstu, bet putas nodrošinās nemainīgu spilvenu un polsterējuma struktūru.

Foto: Unsplash

Koncentrējies uz audumu

Neatkarīgi no tā, vai meklē dīvānu neitrālā tonī, spilgtās krāsās vai ar kādiem motīviem, auduma izvēle var pat ļoti būtiski ietekmēt telpas kopējo interjeru, tāpēc, pirms pasūti dīvānu, rūpīgi izvērtē, kāds audums iederēsies mājoklī. Dabīgs audums var izbalēt tiešos saules staros, tāpēc dīvānam lūko pēc sintētiska auduma. Šāds aspekts ir arī diezgan nozīmīgs mājoklī ar vairākiem ģimenes locekļiem un mājdzīvniekiem. Tāpat dīvāniem īpaši laba priekšrocība būs noņemamie pārvalki, kurus var izmazgāt veļasmašīnā vai iztīrīt ķīmiskajā tīrītavā.

Izmēri

Pirms dodies uz veikalu, kārtīgi izmēri dīvānam atvēlēto zonu – sākot ar augstumu, beidzot ar platumu. Tāpat pārbaudi, vai dīvānu būs iespējams ienest pa durvīm vai izgrozīt caur kāpņu telpu. Ja dīvāna piegāde var būt apgrūtinoša, lieliska alternatīva būs moduļu dīvāni vai tādas mīkstās mēbeles, kuras ir iespējams salikt pa detaļām.

Foto: Unsplash
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu