Laikraksts: Turcija lūgs nodot tai ASV bāzes Sīrijā

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Turcija sarunās otrdien aicinās ASV nodot Ankarai Savienoto Valstu bāzes Sīrijā vai arī tās iznīcināt, vēsta Turcijas laikraksts "Hurriyet". Šis priekšlikums debates par ASV karaspēka izvešanu no Sīrijas varētu sarežģīt vēl vairāk.

ASV nacionālās drošības padomnieks Džons Boltons otrdien tiekas ar Turcijas kolēģi Ibrahimu Kalinu.

Pirms dažām dienām Boltons kā papildu nosacījumu ASV karaspēka izvešanai minēja, ka Turcijai ir jāpiekrīt aizsargāt ASV sabiedrotais Sīrijas kurdu grupējums Tautas aizsardzības vienības (YPG), ko Ankara uzskata par teroristu grupējumu.

ASV prezidenta Donalda Trampa 19.decembra pēkšņais paziņojums, ka no Sīrijas tiek izvesti 2000 tur dislocētie ASV karavīri, radījis satraukumu Vašingtonas amatpersonu vidū un ASV sabiedrotajos ārzemēs, bet ASV aizsardzības ministrs Džims Matiss atkāpies no amata.

"Atdodiet tās vai iznīciniet tās," virsrakstā otrdien aicina "Hurriyet", izsakoties par 22 bāzēm, kas, kā norāda laikraksts, ASV ir Sīrijā.

Atsaucoties uz anonīmiem avotiem, laikraksts norāda, ka Turcija nepiekritīs tam, ka ASV šīs bāzes nodod YPG.

Augsta ranga Turcijas drošības jomas amatpersona vēl aizvadītajā nedēļā ziņu aģentūrai "Reuters" sacīja, ka ASV jāļauj Turcijai lietot Sīrijā Savienoto Valstu bāzes.

Ņemot vērā spriedzi, ko izraisījis Trampa lēmums par karavīru izvešanu, nav zināms vai Boltons tiksies ar Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu