Tramps apgalvo, ka ASV eksprezidenti atbalsta robežmūra celšanu; viņi to noliedz (6)

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Donalds Tramps.
Donalds Tramps. Foto: AFP/SCANPIX

ASV prezidents Donalds Tramps atkal izgājis cīņā par sava galvenā priekšvēlēšanu kampaņas solījuma - robežmūra celtniecību uz robežas ar Meksiku - piepildīšanu. Nespējā panākt Kongresa apstiprinājumu piecu miljardu dolāru novirzīšanai robežu aizsardzībai ticis daļēji apturēts valdības darbs. Tramps izteicies, ka federālās valdības iestādes darbu neatsāks, kamēr viņa prasītais finansējums netiks nodrošināts. 

Pagājušās nedēļas beigās Tramps izteicās, ka viņa priekšgājēji ASV prezidenta amatā atbalstot viņa ieceri par robežmūri un paši būtu gribējuši to realizēt. Taču visi dzīvie ASV eksprezidenti Trampa izteikumus noraidījuši.

"To vajadzēja izdarīt tiem prezidentiem, kas bija pirms manis. Un viņi visi to zina. Daži man pat teikuši, ka viņiem to vajadzēja izdarīt," piektdien preses konferencē izteicās Tramps.

Tomēr diez vai tā ir taisnība, jo visi četri dzīvie eksprezidenti noliedz Trampa teikto.

"Es neesmu apspriedis robežmūri ar prezidentu Trampu, un es viņu šajā jautājumā neatbalstu," sacīja 39.ASV prezidents Džimijs Kārters.

"Atbilde ir nē," norāda 42. ASV prezidenta Bila Klintona pārstāve Andžela Urena. "Turklāt viņi nav runājuši kopš inaugurācijas."

Arī 43. ASV prezidenta Džordža Buša pārstāvis paziņoja, ka Bušs nekad ar Trampu neesot runājis par robežmūri.

44. ASV prezidenta Baraka Obamas birojs atbildēja ar fragmentu no Obamas izteikumiem par šo tematu priekšvēlēšanu periodā 2016.gada maijā. "Doma, ka varam uzcelt nebeidzamu mūri gar mūsu robežām un vainot imigrantus pie mūsu problēmām - tas ir ne vien pretrunā ar mūsu vēsturi kā kūsājošam [dažādu tautību] katlam, bet arī ar pierādījumiem, ka mūsu izaugsmi, novatorismu un dinamismu vienmēr veicinājusi spēja piesaistīt darītājus no visām zemes malām," sacīja Obama.

Kopš Trampa inaugurācijas viņa vienīgā komunikācija ar priekšteci Obamu bija īsa sasveicināšanās ASV 41. prezidenta Džordža Buša vecākā bērēs 2018.gada decembrī.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu