Bordāns: nekas īsti neliecina, ka valdības veidošana varētu neizdoties. (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Bordāns
Jānis Bordāns Foto: Ieva Leiniša/LETA

Līdzšinējās sarunas ar "KPV LV" politiķiem pašlaik neliecina par kādām lielām problēmām, kuru dēļ šī partija varētu izšķirties pēdējā brīdī neatbalstīt Krišjāņa Kariņa (JV) veidoto valdību, ceturtdien telekanālā LNT izteicās Jaunās konservatīvās partijas (JKP) līderis Jānis Bordāns, kurš arī pats bija nominēts premjera amatam, taču valdību izveidot viņam neizdevās.

Pēc Bordāna vārdiem, pašlaik nekas īsti neliecina, ka valdības veidošana varētu neizdoties. Politiķis gan uzsvēra, ka viņam vairāk bijis kontakts tikai ar tiem kolēģiem, kas iesaistīti tieslietu jomas darbu plānu izstrādē - tajā darba plāns apstiprināts bez domstarpībām. Citās sadaļās gan esot zināmas debates, taču arī tur sarunas esot gana konstruktīvas.

"Neko nepārmetot", Bordāns daļas "KPV LV" politiķu neskaidro nostāju pret topošo valdību "norakstīja" uz viņu politiskās pieredzes trūkumu, proti, šajā partijā neesot neviena politiķa, kas iepriekš būtu piedalījies šāda veida sarunās. Piemēram, ja tu ej uz ministra posteni, tad nevar paust šaubas, vai tu atbalstīsi šo valdību, izteicās Bordāns, iespējams, domājot "KPV LV" labklājības ministra amata kandidāti Ramonu Petraviču, kura nav paudusi skaidru atbalstu topošajai valdībai, sakot, ka "KPV LV" vēl neesot bijis balsojums par iešanu vai neiešanu topošajā valdībā.

Lūgts vērtēt Kariņa valdības potenciālo stabilitāti un vai JKP to neizmantos "muskuļu audzēšanai", jau gatavojoties nākamajai valdībai, Bordāns diplomātiski teica, ka tas varētu notikt vien pēc nākamajām vēlēšanām.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu