Drīzumā alu varēs brūvēt kafijas automātam līdzīgā ierīcē (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP / Scanpix

Elektronikas gigants LG ikgadējā starptautiskajā inovāciju izstādē CES, Lasvegasā, nāca klajā ar revolucionāru virtuves ierīci. Tehnoloģiju ražošanas uzņēmums ir radījis unikālu elektronisko alus brūvētavu ar pašattīrīšanās funkciju, kas pēc skata diži neatšķiras no parastā kapsulu kafijas automāta.

Ikgadējā tehnoloģiju un inovāciju izstādē CES, kas, kā katru gadu, norisinās Lasvegasā, tehnoloģiju gigants LG prezentēja pirmo kapsulu alus brūvēšanas iekārtu. Alus iekārta darbosies pēc tāda paša principa kā kapsulu kafijas automāti – ierīcē ievieto sava iecienītā alus kapsulu, iepildi ūdeni un iedarbini aparātu.

Tomēr ne visas funkcijas būs tādas pašas kā ierastajiem kafijas automātiem – atšķirībā no lattes vai iecienītā espresso, kuru ierīce pagatavo minūtes laikā, miestiņš būs jāgaida krietni ilgāk – to aparāts gatavos divas nedēļas.

Aparāts izgatavos alu no vienas vienreizlietojamās kapsulas, kas satur iesalu, raugu, apiņu eļļu un papildu garšvielas. Pēc divu nedēļu raudzēšanas alus automāts pagatavos piecus litrus alus. Sākotnēji ražotājs piedāvās tādas alus šķirnes kā amerikāņu IPA, zeltaino amerikāņu gaišo eilu, tumšo angļu stoutu, beļģu stila balto alu un sauso čehu pilzneru.

Ierīce darbosies ar optimizētu fermentācijas sistēmu, kas ar algoritma palīdzību regulēs precīzu alus brūvēšanai nepieciešamo temperatūru un spiedienu. Savukārt kapsula visu procesu padarīs “tīrāku” jeb pēc alus brūvēšanas ierīce nebūs jātīra un kapsulu atliks tikai izmest. Tāpat ierīce pēc brūvēšanas automātiski dezinficēsies, izmantojot karstu ūdeni, kas savukārt nodrošinās higiēniski tīru nākamo brūvēšanas reizi.

Līdzīgi kā citas jaunākās mūsdienu tehnoloģijas, arī LG alus brūvēšanas automāts būs savienots ar aplikāciju, kurā varēs sekot līdzi sava miestiņa brūvēšanas pakāpei jebkurā laikā.

Jāteic gan, lai arī šī ierīce izklausās pēc īsta alus entuziasta sapņu Ziemassvētku dāvanas, tā tomēr visai labi pacels arī elektrības rēķinu – visā brūvēšanas laikā alus automātam ir jābūt pieslēgtam elektrotīklam.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu