Vējonis nedosies uz Pasaules ekonomikas forumu Davosā (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: AFP/LETA

​Valsts prezidents Raimonds Vējonis nedosies uz janvāra otrajā pusē ikgadējo Pasaules Ekonomikas forumu Davosā, informē Valsts prezidenta kanceleja.

Kancelejā skaidroja, ka Valsts prezidenta janvāra darba kārtībā nav paredzēts piedalīties Pasaules ekonomikas forumā Davosā.

Vienlaikus kancelejā piebilda, ka pērn no 15. līdz 20. septembrim Valsts prezidents darba vizītē apmeklēja Ķīnu, kur tikās ar Ķīnas prezidentu Sji Dziņpiņu un premjerministru Li Kecjanu, kā arī piedalījās Pasaules ekonomikas foruma organizētajā Jauno čempionu ikgadējā sanāksmē jeb Vasaras Davosā Tjaņdziņā.

Ikgadējais Pasaules ekonomikas forums Šveices kalnu kūrortā Davosā notiks no 22. janvāra līdz 25. janvārim.

Pērn uz forumu devās Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) un finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Iepriekš vairāki ietekmīgi tā dēvētie Krievijas oligarhi, kas iekļauti ASV noteikto sankciju sarakstā, tostarp Oļegs Deripaska un Andrejs Kostins, aicināti neierasties forumā.

Tomēr foruma rīkotāji vēlāk paziņoja, ka panākuši vienošanos ļaut janvārī Davosā paredzēto forumu apmeklēt ASV sankciju sarakstā iekļautajiem Krievijas oligarhiem.

ASV Finanšu ministrija pērn aprīlī paziņoja par sankciju ieviešanu pret septiņiem tā dēvētajiem Krievijas oligarhiem, 12 viņu kontrolētiem uzņēmumiem un 17 augsta ranga valdības amatpersonām.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu