2019.gada interjera tendences: dominēs krāsu bagātība un netradicionālas formas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: 220.lv/Publicitātes foto

Interjera dizainere Inese Oboļeviča sadarbībā ar interneta veikalu 220.lv, izceļ aktuālās interjera tendences, kuras jebkurš interjera un dizaina entuziasts šogad nedrīkst palaist garām. Eksperti norāda, ka 2019. gadā interjerā aktuāla būs krāsu bagātība un netradicionālas formas. Turpretim šī gada krāsas būs koraļļu, melnā un meža zaļā, bet sienām moderni būs izvēlēties foto tapetes ar izteiktiem ornamentiem un dažādiem ziedu gleznojumiem.

Sekojot līdzi aktuālajām tendencēm, arvien lielāku popularitāti gūst dabai draudzīgi materiāli, kā piemēram, koks, akmens, stikls vai māls, neatkarīgi no mēbelēm, kas tiek ražotas. Interjerā ir svarīgi ievērot šo nosacījumu, apvienojumā ar aktuālajām interjera dizaina tendencēm.

Šogad modē vairs nebūs minimālisms, tukšas sienas vai bezkrāsaini dīvāni.

Piemēram, sienu dekorēšanā un krāsošanā dizainere Inese Oboļeviča iesaka izvēlēties izteiktas krāsas un tās ir jānosedz ar foto tapetēm, sienas gleznojumiem vai gleznām, atceroties, ka visam ir jābūt gaumīgam un nepārspīlētam.

Interneta veikals 220.lv skaidro, ka Latvijā arī šogad populārs un pieprasīts būs Skandināvu stils un baltā krāsa savu slavas gājienu nav zaudējusi. Tomēr 2019. gadā arī tik populārajā Skandināvu stilā parādīsies krāsaini akcenti, izmantojot iederīgus dekorus un aksesuārus. Jāatgādina, ka, izvēloties raibas mēbeles un interjera dekorus, jāseko līdzi, lai telpa saglabātu eleganci, savukārt mēbelēm jānodrošina komforts.

Melnā krāsa virtuvē un vannas istabā

Melnā krāsa ir skaista un eleganta, tāpēc dizainere Inese Oboļeviča iesaka šo krāsu izvēlēties, domājot par vannas istabas un virtuves iekārtošanu. Melno krāsu var akcentēt skapīšiem, virsmām, telpu sienām un grīdām, kā arī izvēloties dažādus dekorus. Protams, ne vienmēr ir drosme visu telpu padarīt melnu, tāpēc, ja negribas krāsot melnas sienas, pietiks arī ar melniem akcentiem – ūdens maisītājiem, durvju rokturiem u.c.

Eksperte atzīst, kā šī krāsa nekad neizies no modes un vienmēr izcels telpu, it īpaši kombinācijā ar balto krāsu. Turklāt šis krāsu salikums šogad būs viens no interjera trendiem.

Foto: 220.lv/Publicitātes foto

Foto tapetes un dekori uz sienām

2018. gadā vairākos slavenos interjeros parādījās dažādu rakstu foto tapetes, neskatoties uz to, šogad gaidāmi aizvien jauni foto tapešu stili ar vēl daudzveidīgākiem ornamentiem. Kā norāda interjera dizainere, pašreiz vieni no pieprasītākajiem ir ziedu gleznojumi.

Tomēr, ja šāda izvēle šķiet pārāk pārdroša un nav vēlēšanās apgleznot visas telpas sienas, tad eksperte aicina izmantot akcentsienu, kas izcels tikai vienu telpas sienu ar krāšņajiem rotājumiem.

Tikmēr pārējās telpas sienas var krāsot, tās pielāgojot krāsu akcentsienai vai kādai no tās pamatkrāsām, lai kopā veidotos saskaņota krāsu kombinācija. Nedaudz piezemētāks risinājums ir dekoratīvās uzlīmes, kuras piešķirs akcentu un radīs līdzīgu iespaidu kā dekoratīvā tapete.

Foto: 220.lv/Publicitātes foto

2019.gada krāsas – koraļļu un zaļā

Novērots, ka Latvijā iemīļota ir pelēkā krāsa. Nenoliedzami tā ir ļoti efektīva izvēle, pie kuras var pielāgot jebkādu interjeru, tomēr dizainere Inese Oboļeviča uzsver - šogad tendence būs cita.

Daudzi pasaules līmeņa dizaineri uzskata, ka minimālisms sāks zaudēt savu vietu interjerā, un aizvien vairāk parādīsies košākas krāsas. Kā 2019.gada elites krāsa ir izvēlēta koraļļu krāsa, kura šogad būs plaši redzama interjerā un apģērbu modē.

Koraļļu krāsa izgaismos optimismu, siltumu, kā arī piešķirs elegantumu un rotaļīgumu jebkuram interjeram. Ja interjerā tiek izvēlēta koraļļu krāsa, to var kombinēt arī ar sarkanās krāsas toņiem. Sarkanais tonis kopā ar koraļļu krāsu padarīs telpas mājīgākas un siltākas.

Foto: 220.lv/Publicitātes foto

Otra ne mazāk aktuālā 2019.gada krāsa būs zaļā. Latvijā meža zaļā krāsa ir ļoti iemīļota un tieši šogad pasaulē tā gūs milzu atzinību. Zaļā krāsa telpu padarīs dzīvāku, nesīs tajā eleganci, kā arī veidos ciešas asociācijas ar dabu. To var izmantot gan, domājot par dekoru izvēli, piemēram, spilveniem, aizkariem, gleznām, gan arī, meklējot mēbeles – dīvānus vai krēslus. Turklāt lieliski izskatīsies arī zaļas telpas sienas.

Izliektu formu dīvāni un nestandarta formas dekori

Ja atskatās pagātnē, tad izteiktas formas mīkstās mēbeles bija ļoti pieprasītas 60.gados. Tomēr, mainoties modes tendencēm, tās aizēnoja taisnās līnijas. Interjera dizainere Inese Oboļeviča atzīst, ka daudzi dizaineri ietekmējas no Dizaina nedēļas Milānā, un paredz, ka viens no nozīmīgākajiem 2019.gada trendiem būs dažādu formu mīkstās mēbeles un aksesuāri. Piemēram, uz mīksta atpūtas krēsla fona, kuram ir izteikti izliekta forma, lieliski izcelsies neregulāras formas vāze. Turklāt, raugoties tālāk nākotnē, būs sastopamas dažādu formu mīkstās mēbeles, tāpēc arī tā būtu investīcija nākotnē. Kā norāda dizainere, nestandarta mēbeles, īpaši mīkstie dīvāni, dod priekšroku komfortam un neierobežo stilu, jo tos var pielāgot gandrīz katram interjeram.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu