"Latvijas autoceļu uzturētājs" noslēdzis astoņu miljonu eiro vērtu līgumu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

AS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) noslēdzis līgumu par astoņiem miljoniem eiro par bitumena emulsijas iegādi ar diviem uzņēmumiem - Igaunijas "Eldore Group" un SIA "Ostas celtnieks", liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā publicētā informācija.

LAU bija izsludinājusi iepirkuma konkursu par bitumena emulsijas iegādi. Tajā tika saņemti divi pieteikumi.

Līgums noslēgts ar Igaunijā reģistrētu uzņēmumu "Eldore Group" un SIA "Ostas celtnieks".

LAU pārstāve Sigita Audere aģentūrai LETA pastāstīja, ka līgums noslēgts uz 12 mēnešiem, ar tiesībām pagarināt vēl par 12 mēnešiem. Līgumcenas maksimālais apmērs ir astoņi miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN). LAU vērš uzmanību, ka līgums neparedz līgumcenas pilnā apmērā izlietošanu līguma termiņa garumā.

Bitumena emulsijas daudzums līgumā nav fiksēts. Bitumena emulsija tiek izmantota bedru remontam uz asfalta autoceļiem un virsmu apstrādei (vienkārtas un divkārtas). Valsts autoceļu ikdienas uzturēšana notiek atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem par valsts un pašvaldību autoceļu ikdienas uzturēšanas prasībām un to izpildes kontroli, līdz ar to bitumena emulsijas patēriņš ir atkarīgs no autoceļu uzturēšanas klašu noteiktajām prasībām.

LAU veic gandrīz 200 dažādus ikdienas uzturēšanas darbus uz valsts autoceļiem. Uzturamo valsts autoceļu kopgarums ir vairāk nekā 20 000 kilometri, no kuriem 9092 kilometri autoceļu ir ar melno segumu un 10 989 kilometri ir grants autoceļu, kā arī ikdienas uzturēšanas darbi tiek veikti uz vairāk nekā 900 tiltiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu