Topošais Tesla rodsters spēšot levitēt

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Tesla Roadster
Tesla Roadster Foto: Tesla Motors

Runājot par nākamās paaudzes rodsteru, Tesla Motors dibinātājs Īlons Masks ir izteicis vairākus neticamus apgalvojumus. Piemēram, divvietīgais Roadster spēšot 60 jūdzes jeb 96 kilometrus stundā no vietas sasniegt 1,9 sekundēs un ar vienu uzlādi nobraukt 1000 kilometru.

Tomēr tas ir tīrais nieks, ja salīdzina ar Maska jaunāko paziņojumu, ka Tesla Roadster spēšot levitēt virs zemes. Tas gan nebūs pa spēkam visiem zīmola rodsteriem, bet gan tikai tiem, kas būs apgādāti ar SpaceX paketi. 

Foto: Tesla Motors

Kā iepriekš mikroblogošanas vietnē Twitter ierakstījis Masks, SpaceX pakotne ietvers apmēram 10 nelielus auksta gaisa dzinējus (darbojas līdzīgi kā raķešdzinēji), kas būs izvietoti visapkārt automobilim. To primārais uzdevums būs uzlabot mašīnas spēju paātrināties, bremzēt un ātri braukt pagriezienos. Tāpat Masks izsaka minējumu, ka Tesla spēs arī lidot.

Lai gan Maska paziņojums izklausās pēc zinātniskās fantastikas, kam vairāk sakara ar Holivudas filmu "Atpakaļ nākotnē", nevis ar realitāti, viņš skaidro, kāda veida dzinējus rodsteram varētu uzstādīt.

Atbilstoši Maska iecerei jaunās paaudzes rodsteram vajadzētu debitēt 2020.gadā. Interesenti jau tagad var iemaksāt 50 000 ASV dolāru, lai pirmie pretendētu uz Tesla Roadster, kas bāzes versijā maksās 200 000 dolāru. Bez tās gan paredzēts izlaist arī citus auto, kas būs pārāki gan cenas, gan tehnisko risinājumu, gan veiktspējas ziņā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu