Meksikā iebraukušas jaunas karavānas ar teju 1000 migrantu

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Meksikas dienvidos iebraukušas jaunas karavānas ar teju 1000 migrantu no Centrālamerika valstīm, dodoties uz ASV.

Kā pavēstīja Meksikas Nacionālais migrācijas institūts, valstī ieradušies 969 migranti no Hondurasas, Salvadoras, Gvatemalas un Nikaragvas.

Meksikas amatpersonas iebraukušajiem migrantiem uzlika aproces, lai novērotu cilvēku plūsmu. Aproces migrantiem jānēsā līdz reģistrācijai varasiestādēs. Pēc reģistrācijas tie, kuri atbildīs nosacījumiem, saņems humānās vīzas, kas viņiem ļaus strādāt Meksikā vai doties tālāk uz ASV robežu.

Centrālamerikas migrantu karavānas ir saasinājušas ASV diskusijas par imigrācijas politiku, tostarp prezidenta Donalda Trampa iecerēto barjeru uz robežas ar Meksiku.

Trampa prasība par finansējumu robežas mūrim, pret ko iebilst demokrāti, novedusi līdz federālās valdības iestāžu darba apturēšanai, kas ilga visas Ziemassvētku un Jaungada brīvdienas un turpināsies arī tuvākajā nākotnē, līdz tiks panākta vienošanās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu