Ašeradens drošs par valdības apstiprināšanu nākamnedēļ (12)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Arvils Ašeradens.
Arvils Ašeradens. Foto: Edijs Pālens/LETA

Nav nekāda pamata, lai valdība netiktu apstiprināta nākamnedēļ, kā tas bija iecerēts, pauda "Jaunās Vienotības" politiķis Arvils Ašeradens.

Komentējot vairāku "KPV LV" politiķu rīcību, Ašeradens vērsa uzmanību uz premjera amata kandidāta Krišjāņa Kariņa pausto mudinājumu "KPV LV" virzīt jaunu ekonomikas ministra amata kandidātu.

Ašeradens aģentūrai LETA sacīja, ka politiķi ļoti konstruktīvi strādā, lai veidotu valdības deklarāciju. Pašlaik liela daļa darba jau ir paveikta, un atlikuši vien 20% līdz 30% no deklarācijas, kas vēl jāizdiskutē.

Viņš arī uzsvēra, ka daļa "KPV LV" frakcijas ir ļoti koleģiāla, vērsta uz sadarbību un profesionāli piedalās darbā. Ašeradens atgādināja, ka Kariņam šodien bija "ļoti laba tikšanās" ar "KPV LV" frakcijas pārstāvjiem.

Politiķis gan atzina, ka ir neliela "KPV LV" deputātu grupa, kura ir pret dalību valdībā. Tie esot četri cilvēki, kuri mēģinot šūpot laivu. Kopumā "KPV LV" frakcijā ir 16 deputātu.

Kā ziņots, politiķis Didzis Šmits (KPV LV) atsaucis savu kandidatūru ekonomikas ministra amatam. Politiķis par savu lēmumu paziņoja televīzijas kanāla "Rīga TV24" raidījuma tiešraidē. Viņš norādīja, ka šajā valdībā nestrādās un par to kā deputāts arī nebalsos.

Pamatojot savu lēmumu, Šmits apgalvoja, ka trešdien viņam bijusi individuāla saruna ar premjera amata kandidātu Kariņu, kurā viņam esot pateikts, ja "es nemainīšu savus uzskatus par obligātā iepirkuma komponenti - tieši par šo tiesisko statusu desmitgades periodā -, tad es neesmu vēlams ministrs viņa valdībā". "Tas bija pateikts ļoti skaidri," apgalvoja "KPV LV" biedrs.

Kariņš pateicies Šmitam par ieguldīto darbu un norādījis, ka aicinās "KPV LV" izvirzīt jaunu kandidātu uz ekonomikas ministra amatu.

"KPV LV" līdzpriekšsēdētāja Liepiņa piektdien paziņoja, ka nolēmusi neatbalstīt topošo Kariņa valdību, ja tās deklarācijā netiks iekļauts punkts par OIK sistēmas atcelšanu. Šādu paziņojumu politiķe publicējusi "Facebook" kontā. Līdzīgu ierakstu publicēja arī "KPV LV" deputāte Katrina Sprūde, savukārt parlamentārietis Gobzems dalījās ar abiem ierakstiem, piebilstot, ka "turpinājums sekos".

Pēc Šmita lēmuma atsaukt savu kandidatūru Liepiņa paziņoja, ka neatbalstīs šo valdību.

Tikmēr Zakatistovs žurnālistiem sacīja, ka Liepiņas un Sprūdes paustais ir viņu personīgais viedoklis, savukārt frakcija par nostāju attiecībā uz Kariņa veidojamo valdību lems pirmdien. Zakatistovs arī norādīja, ka milzīgais konflikts starp "KPV LV" politiķiem, partijas līdzpriekšsēdētāju Artusu Kaimiņu un Aldi Gobzemu jau otro reizi traucē izveidot valdību.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu