"Daugavpils satiksmē" turpmāk darbosies viens valdes loceklis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Daugavpils tramvajs
Daugavpils tramvajs Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Pašvaldības AS "Daugavpils satiksme" turpmāk darbosies viens valdes loceklis līdzšinējo divu vietā, aģentūra LETA uzzināja pilsētas domē.

Pasažieru pārvadāšanas uzņēmuma akcionāru sapulcē pieņemts lēmums turpināt "Daugavpils satiksmes" reorganizāciju, likvidējot viena valdes locekļa amatu. Uzņēmumā turpinās strādāt viens valdes loceklis Romans Savickis. Viņš "Daugavpils satiksmi" vada kopš 2017. gada 1. augusta.

"Firmas.lv" dati liecina, ka 2017. gadā uzņēmuma apgrozījums bijis 2 009 480 eiro, bet zaudējumi sasnieguši 44 115 eiro.

"Daugavpils satiksmes" valdes locekļu skaita samazināšanu Daugavpils mēra pienākumu izpildītājs Igors Prelatovs ("Mūsu partija") pieļāvis jau pērnā gada noslēgumā. Prelatovs stāstīja, ka domes vadība gaidīs, kamēr uzņēmums novērsīs auditā norādītos trūkumus, vienlaikus akcentējot, ka domes solis var būt radikāls, samazinot uzņēmuma vadītāju skaitu līdz vienam, kas ļaušot arī ieekonomēt līdzekļus.

Jau vēstīts, ka novembra sākumā "Daugavpils satiksmes" akcionāru sapulcē par uzņēmuma valdes locekli uz laiku iecelts Latgales partiju pārstāvošais Jevģenijs Oļenovs, jo no pašvaldības kapitālsabiedrības valdes locekļa amata atsaukts Sergejs Blagoveščenskis.

Savā publiskajā paziņojumā līdzšinējais mērs Rihards Eigims ("Mūsu partija"), pamatojot izmaiņas uzņēmuma valdē, pauda, ka viņam ir zināmi vairāki gadījumi, kad Blagoveščenska padotie darba laikā atradās alkohola reibumā, bet viņš, lai arī atbildīgs par autobusu satiksmi uzņēmumā, atbilstoši nav reaģējis. Tāpat atlaistais valdes loceklis mēģinājis veikt dīzeļdegvielas iepirkumu uzņēmuma vajadzībām par 1,3 miljoniem eiro, apejot domes centralizēto iepirkumu nodaļu. Uzņēmumā veiktais audits esot atklājis arī vairākus citus pārkāpumus, ko pieļāvis Blagoveščenskis.

Turklāt Blagoveščenskis, lai gan pats esot veicis aprēķinus par uzņēmuma optimizācijas nepieciešamību un darbinieku atlaišanu, publiski aizstāv atlaižamos. "Es to vērtēju kā tīšu pilsētas iedzīvotāju uzmanības novēršanu no uzņēmuma reālajām problēmām un izaicinājumiem," pauda Eigims.

Pats Blagoveščenskis pilsētas mēra pausto sauca par apmelojumiem un izvērtē iespēju vērsties tiesā saistībā ar apmelošanu un cieņas aizskaršanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu