Zolitūdē vilciena sabrauktais cilvēks ir pusaudzis (2)

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Krišs Ēlerts/Twitter

Ceturtdienas rītā netālu no Zolitūdes stacijas zem vilciena bija pakļuvis cilvēks, kā rezultātā uz pāris stundām vilcienu kustība tika apturēta. 

Policija informāciju par notikušo nelaimes gadījumu saņēmusi pulksten 08:17. 

"Pasažieru vilciens" mikroblogšanas vietnē "Twitter" informē, ka vilciens Nr.6510 Tukums2 (07:20) - Rīga (08:28) atsācis kustību ar 2 stundu un 15 minūšu kavējumu. "Pārējie vilcieni šajā maršrutā atsāks kustību pakāpeniski," norāda uzņēmums.

Kā vēstīja aculiecinieki, cilvēki bija spiesti gaidīt vilcienos un viņiem nebija atļauts izkāpt no vagoniem, lai pārsēstos citā transportā. 

"Twitter" lietotājs Krišs Ēlerts ievietojis video, kurā redzams, kā pasažieri pamet vilcienu caur vadītāja kabīni. Ēlerts uzsver, ka "Pasažieru vilciens" nav gatavs šādām situācijām. 

Precīzu jaunieša vecumu policijā neatklāja, taču apliecināja, ka patlaban tiek skaidroti negadījuma iemesli.

Negadījums notika ap plkst.8.20. Pēc sākotnējās informācijas bojā gājušais šķērsoja sliedes pa gājēju pāreju, nepamanot, ka tuvojas vilciens. Vairāki aculiecinieki policijai norādīja, ka jaunietis nav reaģējis uz apkārtējo saucieniem par tuvojošos vilcienu, kā arī neesot reaģējis uz vilciena skaņas signālu, kā rezultātā pakļuvis zem tā, skaidroja policijā.

Lai noskaidrotu precīzus notikušā apstākļus, policijā ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13.nodaļas, proti, par noziedzīgu nodarījumu pret personas veselību. Tāpat nozīmētas ekspertīzes.

Apturot vilcienu kustību, uz laiku tika aizkavēti iedzīvotāji, radot neērtības, atzina policija. Tomēr likumsargi vērš uzmanību, ka šādās ārkārtas situācijās tas tiek darīts, lai varētu precīzi fiksēt notikušā apstākļus. Policija pateicas visiem, kuri šajā situācijā saglabāja mieru un bija saprotoši.

"Vietām cilvēki pamanījušies durvis atvērt manuāli. Nav īsti skaidrs, kur viņi dosies un vai viņus nevar notriekt vilciens. Apkures arī nav," rakstīja Ēlerts. 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu