KM līdz 2022.gadam Nacionālās Mākslu vidusskolas infrastruktūrā plāno ieguldīt vēl 9,4 miljonus eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Kultūras ministrija (KM) līdz 2022.gadam Profesionālās izglītības kompetenču centra (PIKC) "Nacionālā Mākslu vidusskola" infrastruktūras uzlabošanai iecerējusi atvēlēt vēl 9,4 miljonus eiro, informēja KM sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

Plānots, ka finansējumu 9 404 536 eiro apmērā veidos gan ministrijas piesaistītie Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļi, gan arī nauda no valsts budžeta. KM par šiem līdzekļiem vēlas pārbūvēt skolas vispārizglītojošo ēku korpusu un sporta zāli Kalnciema ielā. Pēc remontdarbu pabeigšanas uz jaunām telpām Slokas ielas 52a un 52b namā pārcelsies Jaņa Rozentāla Mākslas skolas audzēkņi.

Uzlabotās telpas varēs izmantot visu Nacionālās Mākslu vidusskolas struktūrvienību audzēkņi.

Ministrijas pārstāve skaidroja, ka, tiekoties valsts sekretārei Dacei Vilsonei un Nacionālās Mākslu vidusskolas direktoram Jānim Ziņģītim, skolas struktūrvienību vadītājiem un vecāku padomes pārstāvjiem, tika panākta vienošanās par turpmāk veicamajiem darbiem skolas Lielās zāles atjaunošanā. Skolas vadība šajā gadā apņēmusies izstrādāt Lielās zāles atjaunošanas programmu un piesaistīt arhitektu projekta izstrādei, lai precīzi būtu zināms nepieciešamais finansējuma apjoms atjaunošanas darbu veikšanai turpmākajos gados.

Kā ziņots, PIKC "Nacionālā Mākslu vidusskola" struktūrvienības - Emīla Dārziņa mūzikas skolas - ēkas kāpņu telpu remontam un struktūrvienības - Rīgas Horeogrāfijas skolas - ēkas fasādes dekoratīvā apšuvuma un siltumizolācijas atjaunošanai pērn valdība piešķīra 104 431 eiro. Tāpat Iepriekšējo divu gadu laikā neatliekami veicamu skolas infrastruktūras sakārtošanas darbu veikšanai piešķirti no valsts budžeta līdzekļiem piešķirti 594 579 eiro.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvā pieejamā informācija, Nacionālās Mākslu vidusskolas pārbūves darbiem 2017.gadā tika atvēlēti 4 512 637 eiro, no kuriem 3 835 742 eiro bija Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums, bet 676 895 eiro - valsts budžeta finansējums. Plānotais projekta īstenošanas laiks ir no šī gada decembra līdz 2021.gada decembrim.

Nacionālās Mākslu vidusskolas direktors Jānis Ziņģītis aģentūrai LETA tolaik sacīja, ka vispārizglītojošo un mākslas, foto un multimediju dizaina mācību priekšmetu telpu pārbūves plānojuma konkursā ēkās Slokas ielā 52a un 52b uzvarējis uzņēmums SIA "Dual arhitekti". Komersants būvprojekta izstrādi un autoruzraudzību objektam veiks par 181 600 eiro.

PIKC "Nacionālā mākslu vidusskola" izveidota 2016.gada septembrī, apvienojot divas KM padotībā esošas valsts profesionālās izglītības iestādes - Rīgas Doma kora skolu un Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu